Slide background
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Slide background
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Fakültemiz 1992 yılında dört yıllık lisans eğitimi vermek üzere kurulmuştur ve İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri olmak üzere altı bölümle eğitim­-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. İşletme bölümü ilk kez 1993-1994 eğitim-öğretim yılında öğrenci alarak, 1997 yılında Fakültemizin ilk mezunlarını vermiştir. İktisat bölümü 1995­-1996 eğitim-­öğretim yılında, Kamu Yönetimi bölümü 1998­-1999 eğitim­-öğretim yılında, Maliye bölümü 2005-­2006 eğitim­-öğretim yılında, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü 2010­-2011 eğitim ve öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır. Uluslararası İlişkiler Bölümü ise 2015­-2016 eğitim ve öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır. Fakültemizde İşletme, İktisat ve Kamu Yönetimi bölümlerinde % 30 İngilizce ile eğitim verilmektedir.

Fakülte, zaman içerisinde yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-­öğretim faaliyetlerini geliştirmiştir. Son olarak, İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümlerinde yüksek lisans, İşletme, İktisat ve Kamu Yönetimi bölümlerinde doktora, İşletme bölümünde e­işletme tezsiz yüksek lisans ve profesyonellere yönelik işletme (ikinci öğretim) tezsiz yüksek lisans programları yer almaktadır.

22. Finans Sempozyumuna Davet

Uluslararası Katılımlı 22. Finans Sempozyumu 10-13 Ekim 2018 tarihleri arasında Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü tarafından Mersin’de gerçekleştirilecektir. Düzenlenecek olan bu sempozyum, finans alanında yapılmış olan araştırmaların sunulmasına ve tartışılmasına imkanı sağlayacaktır.  Hedef katılımcılar; akademisyenler, araştırmacılar ve finans piyasalarıyla ilgili kamu ve özel sektör temsilcileridir.

Hazırlanan çalışmalar Türkçe ve İngilizce olarak sunulabilecektir. Kabul edilen tüm çalışmaların tam metni hem basılı olarak hem de e-kitap olarak sempozyum esnasında katılımcılara verilecektir. Sempozyum için tam metin gönderimi 09 Temmuz 2018 tarihine kadar devam edecek olup, gönderilen bildiri tam metinleri Bilim Kurulu’nda bulunan akademisyenler tarafından değerlendirilecektir. Kabul edilen bildiriler, 24 Ağustos 2018 tarihinde sempozyum web sayfasında (http://finans22.mersin.edu.tr/) duyurulacaktır.

Mersin’de düzenlenecek olan bu etkinliğe siz değerli araştırmacıları davet etmekten büyük memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim.

Saygılarımla.

Prof. Dr. Hüseyin Mualla YÜCEOL
Mersin Üniversitesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı

YAZ OKULU İLE İLGİLİ BİLGİLER

Sevgili öğrenciler;

Üniversitemiz 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı Yaz Öğretiminde açılacak dersler ve başvuru takvimi aşağıda belirtilmiştir.

Yaz Öğretimi Akademik Takvimi:

Yaz Öğretimi Ön Kayıtlar

11 Haziran 2018

15 Haziran 2018

Yaz Öğretimi Kesin Kayıtlar

18 Haziran 2018

22 Haziran 2018

Eğitim-Öğretim Dönemi

25 Haziran 2018

10 Ağustos 2018

Yaz Öğretimi Sonu Sınavları

13 Ağustos 2018

17 Ağustos 2018

Bilgi Notları:

1-Yaz Öğretimi ön kayıtları Öğrenci İşleri Bilgi Sisteminde (ÖİBS) Öğrenci İşlemlerine girilerek öğrencilerimizin kendileri tarafından yapılacaktır. (Yaz Okulu Ders Ön Kaydı Kılavuzu)

2-Öğrencilerimiz Yaz Öğretimi dersini kendi bölümleri dışında bir bölümden alacakları durumda ön kayıtların başlayacağı tarihten itibaren  bölümlerine başvuruda bulunacaklardır.

3-Başka bir üniversiteden gelerek Mersin Üniversitesinden ders almak isteyenler, ön kayıtların başlayacağı tarihten itibaren dersin açılacağı bölüme başvuruda bulunacaklardır.

4-Yaz Okulunda alınacak derslerin ücretlerinin yatırılacağı Ziraat Bankası hesap numaraları derslerin karşılarında belirtilmiş olup, ücretler banka hesabına internet veya mobil bankacılık uygulamasıyla  havale veya EFTyapılarak ödenecektir. Yapılan ödemede açıklama alanına mutlaka öğrencinin alacağı derslere ait Ders Kodlarıaralarında boşluk bırakılarak yazılmalıdır.(AIT101 ULK201 vb.)

İnternet bankacılığı veya mobil bankacılık uygulamasını kullanmıyorsanız, bir arkadaşınızın hesabından işlemi yapabilirsiniz. Bu durumda, kendinize ait öğrenci numarasını açıklama alanına mutlaka yazınız. (17-101-001 AIT101 ULK201 vb.)

İnternet bankacılığı veya mobil bankacılık uygulamasını kullanmıyorsanız ve bir arkadaşınız kanalıyla da ödemeyi yapamayacaksanız, Ziraat Bankası veznelerinden aynı koşullarla ödeme yapabilirsiniz.

2017-2018 YAZ OKULU DERS PROGRAMLARI