Mühendislik Fakültesine Patent ve Faydalı Model Günü Gerçekleştirildi

Mersin Teknoloji Transfer Ofisi Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Birimi tarafından düzenlenen "Patent ve Faydalı Model Bilgi Günü" etkinliğinin ikincisi Mühendislik Fakültesi'nde yapıldı. Sınai haklar, patent/faydalı model ve marka konularındaki farkındalığı artırmak; tescil işlemleri ve maliyetler konusunda öğrenci ve araştırmacıları bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarına yönelik olarak yapıldı.

Tercih Patent Ofisi'nden Mahmut Kasap, Berdan Civata Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi ve Anadolu Balcılık Genel Müdürü Hasan Özkan'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, 17 Kasım Perşembe günü Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Patent ve faydalı model hakkında bilgi veren Mahmut Kasap, patent, patent kriterleri ve patent süreçlerinden söz etti; patent sahibinin hakları, cezalar ve koruma süreleri hakkında dinleyenleri bilgilendirdi. Daha ucuz ve daha kısa sürede alınabilen 'faydalı model' ile ilgili de sunum yapan Kasap, faydalı modelin başvuru ve tescil süreci, avantaj ve dezavantajlarını anlattı. Kasap sunumun sonunda dinleyenlerden gelen soruları yanıtladı.

Daha sonra söz alan Berdan Civata Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi ise 1979 yılında kurulan firmanın gelişimi, üretim bantları ve hizmet verdikleri alanlarla ilgili bilgi verdikten sonra Ar-Ge alanında yaptıkları çalışmalar, kurdukları laboratuvarlar ve geliştirdikleri cihazlardan söz etti. Ürünlerine patent ve faydalı model aldıklarını ve alanlarında öncü duruma geldiklerini söyleyen Şemsi, sektörde akreditasyon belgesine sahip ilk ve tek firma olduklarının altını çizdi.

Anadolu Balcılık Genel Müdürü Hasan Özkan da firmanın tanıtımıyla ilgili kısa bir sunum yaptıktan sonra markalaşma öykülerinden söz etti. Marka tescilinin kendilerini, diğer firmalardan bir adım öne götürdüğünü belirten Özkan, pazarlama politikalarını da markalaşma  üzerinden yürüttüklerini söyledi. Özkan, inovasyon ve Ar-Ge faaliyetlerine çok önem verdiklerini ifade ederek böylece gelişimlerini hızlandırdıklarını kaydetti.

• 2017-01-11 14:28:29