Konferans: “ İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma ”

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından, İstiklal Marşı’nın kabulünün 96’ncı ve Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 81'inci yıl dönümü münasebetiyle “İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma” konulu program düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy’un hayatının ve İstiklal Marşı’nın kabul edilme sürecinin ele alındığı etkinliğe, çok sayıda akademik personel ve öğrenci katıldı.

Konferans, 13 Mart Pazartesi günü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansa, Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Suat Ungan konuşmacı olarak katıldı. Mehmet Akif Ersoy’un çok zor bir hayatı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ungan: “Buraya gelmemizin sebebi Mehmet Akif’in kendisidir. Ona olan vefa borcumuzdur. Mehmet Akif mahalle mekteplerinde okumuş, sırtına giyecek bir palto dahi bulamamıştır. Kurtuluş Savaşı zamanlarında Anadolu’yu kar kış demeden karış karış gezmiştir. Çanakkale, Milli Bilinç, Bülbül ve İstiklal Marşı gibi nice şiirleri ağlayarak yazmış adamdır” dedi. Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadeleye katkılarını ve İstiklal Marşı’nın kabul edildiği dönemleri anlatan Prof. Dr. Ungan sözlerini şöyle sonlandırdı: “Mehmet Akif’i, tarihinizi, milli beraberliğin önemini iyi bilin. Ayrımcılığı bırakın ve geçmişten çok iyi ders çıkarın. Mehmet Akif yaşıyor olsaydı günümüz gençliğine çok kızardı. 'Elinizde neden kitap yok' derdi. Akif okumayı ve okuyanı çok severdi.”

Etkinlik, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Coral tarafından Prof. Dr. Ungan’a plaket ve çiçek takdim edilmesiyle sona erdi.

• 2017-03-14 08:11:24