‘ Model Uçak Eğitmenliği ' Kursu Sona Erdi

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Türk Hava Kurumu (THK) Mersin Şubesi iş birliğiyle “Model Uçak Eğitmenliği Kursu” düzenlendi. Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilen ücretsiz kursa, akademik ve idari personel ile öğrencilerden oluşan 40 kişi katıldı.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşkın, 7-11 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen kursla ilgili olarak şunları söyledi: “Keyifli bir eğitimdi. Eminim katılımcılar arasından çok iyi eğitmenler çıkacaktır. Desteklerinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

THK Mersin Şube Başkanı Zeynel Ravanoğlu ise ‘İstikbal göklerdedir’ sözü üzerinden Türk gençliğini havacılık konusunda yetiştirmenin ve havacılık sektörünü geliştirmenin önemine vurgu yaptı.

5 gün süren kursta, Türk Hava Kurumu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde görev yapan Model Uçak Öğretmenleri Ferhat Güney ve Fatih Düzenci 09.00-16-00 saatleri arasında eğitim verdi. Eğitmenler kurs kapsamında; bir hava aracının hangi parçalardan oluştuğu, nasıl uçtuğu gibi teknik konular ile aerodinamik yapılar, kanat profilleri gibi havacılık terimlerini anlattı. Ayrıca katılımcılar teorik eğitim alarak kendi model uçaklarını yaptı.

Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından onaylanmış sertifika verildi. Katılımcılar, bu sertifika ile malzemeleri THK tarafından gönderilecek Model Uçak Başlangıç Kursu açabilecek.

• 2017-03-24 15:36:09