İlimizde Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle ilimizde bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde ilk program Mersin Şehitliği’nde gerçekleştirildi. Şehitlik Anıtı’na çelenklerin sunulması, ihtiram atışı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmalarla devam etti.

Mersin Valiliği tarafından ayrıca şehit aileleri ve gaziler için bir otelde yemek programı düzenlendi. Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın da katıldığı programa Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı başta olmak üzere il protokol üyeleri eşlik etti. Rektörümüz Prof. Dr. Çamsarı, şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.

• 2017-03-18 20:52:19