Gençlerle Söyleşi

Sanayici ve iş adamı ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, üniversitemizin konuğu oldu. 10 Nisan Pazartesi günü, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’yı makamında ziyaret eden Sancak, üniversitemize ilişkin bilgi aldı.

‘Gençlerle Söyleşi’ programında öğrencilerle de bir araya gelen Sancak; bilgi, bilginin kaynağı,  bilginin uygarlığa etkileri, geçmişteki medeniyetler ve gelecekte nasıl bir medeniyetin inşa edilmesinin gerektiği konularında bilgi ve düşüncelerini paylaştı.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Erol Yaşar ve Yrd. Doç. Dr. Barış Buldum, bazı dekanlar ve müdürler başta olmak üzere üniversitemiz personeli ve öğrencileri katılım gösterdi.

Bilgi ve bilgiyi paylaşmanın önemini vurgulayan Sancak, tarihte insanlığa hizmet etmiş medeniyetlerden ve 33 medeniyetin beşiği Anadolu’dan söz etti. Sancak “Bilgiye değer verildiği için medeniyetler kuruldu. Gençlerin geçmişi çok iyi öğrenmesi gerekir. Tarihi bilmeden bilgi üretilemez. Üniversiteler de bilginin üretildiği ve paylaşıldığı yerlerden biri olması açısından büyük önem taşıyor” dedi. Her mesleğin kendine göre saygınlığı olduğunu kaydeden Sancak, öğrencilere sevdikleri işi yapmaları ve girişimci olmaları konularında tavsiyede bulundu.

Söyleşinin ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Sancak’a, Rektör Prof. Dr. Çamsarı teşekkür ederek plaket takdim etti.

• 2017-04-12 08:50:03