Mdob 25’inci Yılı Üniversitemizde Kutlandı

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun katkılarıyla Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) tarafından ‘Müzik Dinletisi’ programı düzenlendi. Program, 11 Nisan Salı günü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

MDOB’nin 25’inci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cemal Altan’ın yanı sıra çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.

Dinleti, MDOB kurucularından Orkestra Şefi Piyanist Ahad Asker’in açılış konuşmasını yapmasıyla başladı. Asker konuşmasında; “Mersin Üniversitesi ülkemizin önde gelen ve hızla gelişen eğitim kurumlarından birisidir. Burada olmak bizleri çok mutlu etti. MDOB’nin kurucularından olmanın gururunu yaşıyorum. Sanatsız yaşamak mümkün değil. Biz sizler için varız. Desteklerinizi her zaman bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen etkinlikte; Ahad Asker,  Utku Göksal, Cansu Yılmaz, Burcu Günemre Orki, Ayça Malkoç, Seda Aynalı, Serkan Akbıyık, Mehmet Girici, Alper Kılıç orkestrada yer aldı. Dinletinin solistliğini ise Nihan Çetin, Melahat Yavuz, Alpay Noyan Özbey ve Ercüment Şirin yaptı. Dinleyicilerin yoğun katılım gösterdiği programda; Gesi Bağları, Çanakkale Türküsü, Allı Turnam, Sevmek Nedir, Çamdan Sakız Akıyor, Uzun İnce Bir Yoldayım gibi ulusal eserlerin aynı sıra dünya klasiklerinden eserler seslendirildi.

Etkinlik; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaya ve Doç. Dr. Altan tarafından solistlere teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.

• 2017-04-12 08:15:13