15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anısına Ağaç Dikildi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın katılımıyla, üniversitemizde 15 Temmuz demokrasi şehitleri anısına ağaç dikildi.

11 Nisan Salı günü, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen programa rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Kaya ile Prof. Dr. Hakan Arslan, Genel Sekreter Vedat Güngör, rektör danışmanları Doç. Dr. Erol Yaşar ile Yrd. Doç. Dr. Barış Buldum, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, protokol konuşmalarıyla devam etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç “Bugün burada 248 tane fidanın dikilmesi, her zaman ülkemizin ihanetle burun buruna gelmesinin tekrar tekrar hatırlatılması ve ihanetçilere geçit verilmeyeceğinin bir sembolü olacaktır. Fidanların seçilmesi özel bir anlam da taşıyor. Bugünün gençleri yetişerek ülkemizi daha iyi hale getirecekler. Bugün gerçekleştirilen anlamlı etkinlik için emeği geçenleri kutluyorum” şeklinde konuştu.

“15 Temmuz günü yapılmak istenen, dünya demokrasisine sürülmüş kara bir lekedir” diyen Mersin Valisi Özdemir Çakacak konuşmasını şöyle tamamladı: “O gece; vatana, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkıldı. 15 Temmuz’un unutulmaması adına böyle bir etkinliğin yapılmasında emeği geçen herkesi tebrik ederim.”

ÜAK Başkanı ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı da konuşmasında “Bildiğiniz gibi 15 Temmuzda yaşanan askeri darbe girişiminde maalesef çok sayıda şehit ve gazimiz oldu. Bizlere düşen görev onların aziz hatırasını yaşatmak ve unutturmamak. Bu nedenle kampüsümüzde bugün şehitlerimiz anısına hatıra ormanı için fidan dikeceğiz. O fidanlar yeşerdikçe, şehitlerimizin hatırası da içimizde yaşayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Etkinlik, 15 Temmuz demokrasi şehitleri anısına ağaç dikimi ile sona erdi.

• 2017-04-11 20:06:39
  • 1989