Neden Mutlu Olamıyoruz?

Personel İşleri Daire Başkanlığı tarafından “Mutlu Olmanın Yolları” konulu eğitim düzenlendi. Üniversitemiz akademik ve idari personeline yönelik gerçekleştirilen eğitime katılım yoğundu.

14 Nisan Cuma günü, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurcan Çiçek konuşmacı olarak yer aldı. Ataol Behramoğlu’nun ‘Öğrendim ki’ isimli şiiriyle konuşmasına başlayan Yrd. Doç. Dr. Çiçek; “Doğduğumuz günden beri mutlu olmak istiyoruz. Ancak mutlu olamıyoruz. Bunun nedeni ise mutluluk duygusunu ne ile yaşadığımızı bilmememiz. Mutluluk parfüm gibidir. Kendine bulaştırmadığın sürece etrafa veremezsin” ifadelerine yer verdi.

“Depresyon bulaşıcı bir hastalıktır. 3 gün sürekli mutsuz olan bir insanla yaşarsanız, 4’üncü gün orta derece depresyondasınızdır. Karamsar insanlardan da, hayatta kaybedecek bir şeyi olmayan insanlardan da lütfen uzak durun” şeklinde konuşan Yrd. Doç. Dr. Çiçek; “Unutmayın, marifet dert aramak değil, bu kadar derdin arasında mutluluğa ulaşabilmektir” dedi.

Renklerin insan hayatı üzerindeki etkilerini açıklayan Yrd. Doç. Dr. Çiçek, Nazım Hikmet Ran’ın ‘Kadın’ şiiriyle konuşmasına son verdi.

• 2017-04-14 16:15:27