Üniversitemiz Türkiye Satranç Şampiyonası’nda 2’nci Oldu

Üniversitemiz satranç takımı, 06-11 Nisan 2017 tarihleri arasında Antalya Kemer'de yapılan Üniversitelerarası Türkiye Satranç Şampiyonası’na katıldı.

Satranç Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Mehmet Sadık İnel yönetimindeki takımımızda kadınlar kategorisinde, Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencisi Pınar Aktaş, Mühendislik Fakültesi öğrencisi İlkay Kartal; erkekler kategorisinde Eczacılık Fakültesi öğrencisi Mustafa Berkay Özdöver, Mühendislik Fakültesi öğrencileri Gani Eren Ererdem, Mertcan Ergene, Tolga Kaplan, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Sertan Çıplakbaş, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Ahmet Koç yarıştı.

9 tur üzerinden oynanan maçlar sonucunda takımımız erkekler kategorisinde, 79 üniversitenin katıldığı turnuvayı toplamda 14,5 puanla Türkiye 2’ncisi olarak tamamladı. Takımımız kadınlar kategorisinde de 47 üniversitenin katıldığı turnuvada toplamda 10,5 puanla Türkiye 12’ncisi oldu.

Turnuvanın bireysel değerlendirmesinde ise Eczacılık Fakültesi Öğrencisi Mustafa Berkay Özdöver, 373 öğrenci arasından 7,5 puanla Türkiye 3’üncüsü olarak Bronz madalya kazandı.

• 2017-04-17 10:09:07