Konferans: Sahne Sanatları Olarak Öğretmenlik

Eğitim Fakültesi tarafından ‘Sahne Sanatları Olarak Öğretmenlik’ başlıklı konferans düzenlendi. 18 Nisan Salı günü gerçekleşen konferansın konuşmacısı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Aydın oldu.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde verilen konferansa; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Coral başta olmak üzere fakültenin öğretim elemanları ile öğrencileri ve çeşitli okullarda görev yapan öğretmenler katıldı.

“Dünyanın her yerinde öğretmenlik, bir sahne sanatı olarak kabul edilir” diyen Prof. Dr. Aydın; öğretmenliğin teatral, sanatsal bir meslek olduğunu kaydetti. Edebiyat ve sinemadan verdiği örneklerle anlatımını renklendiren Prof. Dr. Aydın, eğitimin dünyayı anlama değil, dünyayı değiştirme çabası olduğunu vurguladı.

Eğitimin ve öğretimin ne olduğu, ne olmadığı ve ne kadar önemli olduğu konularının üstünde duran Prof. Dr. Aydın, öğretmen adaylarına şu tavsiyelerde bulundu: “Dünyanın en soylu, en nitelikli mesleği olan öğretmenliğin hakkını verin lütfen. Bakmayı değil, görmeyi öğrenin. Hayatın ve kendinizin derinliğini fark edin. Gerçekliğin büyük resmini görün. Çocuklara, sorunsuz bir hayatı değil; sorunlarla nasıl başa çıkılacağını öğretin. Düşüncenin ve insanlığın tarihini öğrenin ve bol bol okuyun.”

İlkokul öğretmenini yad eden ve kendi babasının da öğretmen olduğunu belirten Prof. Dr. Aydın, öğretmenlerin cesur ve bilgili olmaları gerektiğine; insana ve doğaya saygıyı temel ilke edinmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Dinleyicilerin büyük katılım ve ilgi gösterdiği konferansın sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ü. Coral tarafından Prof. Dr. Aydın'a plaket takdim edildi.

• 2017-04-18 16:13:46