Öğretmen Adaylarına Fatih Projesi Eğitimi

Mersin Üniversitesi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Eğitimde Fatih Projesi Temel Düzey İçerik Geliştirme ve Teknoloji Kullanımı Projesi” çerçevesinde, aday öğretmenlere Fatih Projesi eğitimleri verilmeye başlandı.

Türkiye’de ilk defa düzenlenen eğitimler Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde oluşturulan özel sınıflarda gerçekleştiriliyor. Projeyle öğretmen olarak atanacak adayların sahaya çıkmadan gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak, atandıktan sonra zaman kaybetmeden Fatih Projesi’nin tüm bileşenlerini etkin kullanmaları hedefleniyor.

2 Eylül 2016 tarihinde üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca tarafından imzalanan protokolle; Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencileri ile Formasyon Grubu öğrencilerine Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Eğitmenleri tarafından verilen eğitim veriliyor. Eğitim, MEB Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü Eğitim Çerçeve Programlarına göre düzenleniyor.

• 2017-04-20 14:02:50