Model Uçak Tutkunları Buluştu

Mersin Üniversitesi Spor Kulübü, Mersin Üniversitesi Hava Sporları Topluluğu, Toroslar Belediyesi ve Mersin Model Uçak Grubu’nun işbirliğiyle “6. Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği” düzenlendi. Hava şehitlerini anma münasebetiyle düzenlenen etkinlik, Halkkent Mahallesi’ndeki 17 dönümlük model uçak pistinde yapıldı.

14 Mayıs Pazar günü gerçekleşen etkinliğe, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşkın, üniversitemizin öğretim elemanları ile Mersin ve çevre illerden pilotlar, pilot adayları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile Mersin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşkın yaptı.

“Artık gelişen teknolojide özellikle yurt savunmasını yaparken karadan ve denizden olduğu gibi havadan da hakimiyeti kurmanız lazım. Bu yüzden havacılığın yaygınlaştırılmasının çok önemli düşünüyorum” diyen Başkan Tuna sözlerini şöyle sürdürdü: “Mersin Üniversitesi hocalarımızın talepleriyle ve girişimleriyle toprak zeminde başlayan bu sevda, bugün hakikaten rol model olan bir projeye dönüştü. Halkkent mahallemizde inşa ettiğimiz bu model uçak pistinde, genç havacılarımızı ve model uçak sevdalılarını ağırlıyoruz. Bu etkinliğimize katkı sunan Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşkın’a ve değerli akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. ‘İstikbal Göklerdedir’ diyerek Türk Milleti’nin ufkunu açan Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Prof. Dr. Taşkın da yaptığı konuşmada, tüm hava şehitlerini rahmet ve minnetle andığını ifade ederek havacılık sporunun yaygınlaştırılmasını amaçlayan etkinliğe katkı sunan ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Prof. Dr. Taşkın “Hava şehitlerinin yakınlarının gözyaşı dökeceği mezarları bile yoktur. Bizler onların varlıklarını bilmeden yokluklarını hissetmeden onların savunduğu topraklarda fütursuzca dolaşıp dururuz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde; Güneydoğu’da terörle mücadelede, eğitim uçuşlarında, rutin görevlerde, Ege Denizi’nde, Kıbrıs Barış Harekâtı’nda, Kore Savaşı’nda, Kuzey Irak’ta, Suriye’de ve dünyanın pek çok yerinde şehitler verdik ve vermeye devam ediyoruz. İlk hava şehidimizden son hava şehidimize kadar, tarihimizdeki tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

Gençlerin havacılığı tanıması, benimsemesi ve ilgi göstermesi hedeflenen etkinlikte, gerçekte olan uçaklardan değişik ölçeklerde küçültülmüş model uçaklarla, gösteri uçuşu yapıldı.

• 2017-05-16 09:51:35