2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı ile Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerimizin Dikkatine

Sevgili öğrenciler;

2017-2018  Eğitim-Öğretim yılı özel yetenek sınavı ile üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler aşağıdaki listelerde belirtilmiştir.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ÖZEL YETENEK SINAV SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ YABANCI UYRUKLU ÖZEL YETENEK SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

TAKI TEKNOLOJİSİ TASARIMI YÜKSEKOKULU ÖZEL YETENEK SINAV SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

DEVLET KONSERVATUARI ÖZEL YETENEK SINAVI SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BEDEN EĞİTİMİ SPOR YÜKSEKOKULU  ÖZEL YETENEK SINAVI SONUÇLARI

Erkek Adaylar

Bayan Adaylar

Kesin Kayıt Tarihleri:

Asiller                  : 07-08 Ağustos 2017

Yedekler            : 09-10 Ağustos2017

Kayıt Yeri :

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (Mersin Üniversitesi Çiftlik Köy Kampüsü Yenişehir / MERSİN)

Kayıt İçin  İstenen Belgeler:

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.

b) 4 adet fotograf 4,5 cm X6 cm boyutunda vesikalık fotoğraf.

c)Öğrenci Kayıt Belgesi (1 Adet )

d)Kayıt Bilgi Formu (2 Adet )

e) (Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu İçin) Üniversite veya devlet hastanelerinden Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Antrönürlük yapmasında bir sakınca olmadığını belgeler sağlık kurulu raporu.

f) Askerlik Durum Belgesi  (1995 ve öncesi doğumlu erkek öğrenciler )

Kaydınızın tamamlanabilmesi için Ön Kayıt İşlemlerini eksiksiz bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir. Bu sistem kayıt işlemlerinizi olabildiğince hızlı ve basit bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Sürecin nasıl işleyeceği konusunda aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir.

1. Öğrenci Numaranızı Edinmek için tıklayınız.

Öğrenci numaranızın ilk iki hanesi kayıt yılınızı, takip eden üç hanesi bölüm/program kodunuzu, son üç hanesi de kayıt sıra numarasını ifade etmektedir.

2.Kişisel Bilgilerinizi Güncelleyin:

Öğrenci Numaranızı aldıktan sonra, http://oibs.mersin.edu.tr/ adresinden, «Sisteme Giriş» sekmesi aktif iken, Öğrenci Numaranız ve Şifreniz ile giriş yapın. İlk kullanımda şifreniz TC Kimlik numaranız olarak düzenlenmiş olacaktır. Kayıt işlemlerinden sonra ÖİBS'ye yapacağınız ilk girişte şifrenizi mutlaka değiştirin ve kimseyle paylaşmayın.

Açılan ekranda «Ön Kayıt» sekmesinden güncellenmesi istenen tüm bilgileri girip kaydedin. Bu bilgilerin doğruluğu öğrenciliğiniz süresince ve takiben de mezuniyetinizde sorun yaşamamanız bakımından kritik önem taşımaktadır. Kaydettikten sonra kayıt sırasında gerekli olacak aşağıdaki belgeleri yazdırın.

·Öğrenci Kayıt Belgesi (1 Adet Yazdırılacak)

·Kayıt Bilgi Formu (2 Adet Yazdırılacak)

NOT: Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

NOT: Kayıt İşlemleri şahsen veya noter vekaleti verilen kişi aracılığı ile yapılacaktır.

NOT: 14-31 Ağustos 2017 tarih aralığında ders kayıt ve kayıt yenileme işlemini yapınız.

NOT: Asil listede yer alan öğrencilerin kayıtları tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar            08 Ağustos 2017 tarihi mesai bitiminden sonra Üniversitemiz web sayfasında ilan edilecektir.

• 2017-08-03 09:03:26