2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt Hakkı Kazanan Yatay Geçiş( Başarı Puanı ve Kurumiçi) Yedek Öğrencilerin Dikkatine

Sevgili Öğrenciler;

2017-2018  Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı yatay geçiş(Başarı Puanı ve Kurumiçi) ile Üniversitemize kayıt hakkı kazanan asil adayların kayıt yapmaması sonucu boş kalan kontenjanlar aşağıda belirtilmiştir. Yedek aday olarak yerleşmeye hak kazanan adaylar boş kontenjan adedince yedek sıralarına göre kayıt yaptırmaya hak kazanmışlardır.Yedek aday listeleri Üniversitemiz web sayfasında ilan edilmiştir.

Kayıt Tarihi        : 09-10 Ağustos 2017

Kayıt Yeri: Mersin Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı(Çiftlikköy Kampüsü Yenişehir / MERSİN)

KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ(BAŞARI PUANI ) YEDEK KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

KURUMİÇİ YATAY GEÇİŞ YEDEK KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

1-4 adet Fotoğraf (Son altı ay içinde adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 4 adet 4,5cm x 6cm boyutunda fotoğraf. Fotoğrafların arkasına öğrenci numaranızı, adınızı ve soyadınızı yazın)

2-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

3-Öğrenim Ücreti Dekontu (İkinci öğretim ve Uzatan Eğitim-Mersin Meslek MYO öğrencileri için Katkı Payının ödendiğini gösterir banka dekontu Ücreti tahsil edecek olan banka personelinin tahsilatın; "Kurum tahsilat-Mersin Üniversitesi Harç Bölümü" 'den Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile arama sonucu yapılacağı konusunda bilgilendirilmesi yararlı olacaktır. Ödemeleri ayrıca Ziraat Bankası online işlemler menüsünden Ödemeler-Eğitim-Üniversite/Harç menüsünden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranızı girerek ödeyebilirsiniz.)

4-Kayıt Bilgi Formu

5-Öğrenci Kayıt Belgesi

Kaydınızın tamamlanabilmesi için Ön Kayıt İşlemlerini eksiksiz bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir. Bu sistem kayıt işlemlerinizi olabildiğince hızlı ve basit bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Sürecin nasıl işleyeceği konusunda aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir.

1.Öğrenci Numaranızı Edinin http://oibs.mersin.edu.tr/ adresinden Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi giriş sayfasını açın.Bu sayfada bulunan «Öğrenci No. Sorgula» sekmesini açıp gelen ekranda Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranız, doğum tarihinizi ve ekranda görünen doğrulama kodunu girip « Sorgula» butonuna basarak üniversite yaşantınız boyunca kullanacağınız Öğrenci Numaranızı öğrenin.

Öğrenci numaranızın ilk iki hanesi kayıt yılınızı, takip eden üç hanesi bölüm/program kodunuzu, son üç hanesi de kayıt sıra numarasını ifade etmektedir.

2.İkinci Öğretim ve Uzaktan Eğitim (Mersin Meslek Yüksek Okulu) öğrencileri Katkı Payı Ödemelerinizi Yapın:

Tüm Ziraat Bankası şubelerinden ödemenizi yapabilirsiniz. Dekontları kesin kayıt esnasında ibraz etmek üzere saklayın.

Öğrenci Numaranızı ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranızı belirtmeden ödeme yapamayacağınızı unutmayın. Bu bilgilerin doğruluğu kayıt işleminin devam edebilmesi bakımından kritik önem taşımaktadır.

3.Kişisel Bilgilerinizi Güncelleyin:

Ödemelerinizi tamamladıktan sonra, http://oibs.mersin.edu.tr/ adresinden, «Sisteme Giriş» sekmesi aktif iken, Öğrenci Numaranız ve Şifreniz ile giriş yapın. İlk kullanımda şifreniz Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaranız olarak düzenlenmiş olacaktır. Kayıt işlemlerinden sonra ÖİBS'ye yapacağınız ilk girişte şifrenizi mutlaka değiştirin ve kimseyle paylaşmayın.

Açılan ekranda «Ön Kayıt» sekmesinden güncellenmesi istenen tüm bilgileri girip kaydedin. Bu bilgilerin doğruluğu öğrenciliğiniz süresince ve takiben de mezuniyetinizde sorun yaşamamanız bakımından kritik önem taşımaktadır. Kaydettikten sonra kayıt sırasında gerekli olacak belgeleri yazdırın.

·      Öğrenci Kayıt Belgesi (1 Adet Yazdırılacak)

·      Kayıt Bilgi Formu (1 Adet Yazdırılacak)

4.Kayıt Tarihinde ve saatinde Kayıt Yerinde Hazır Bulunun:

5. Ders Kaydınızı yapın.

Kayıt Merkezinde kesin kayıt işleminizi tamamlandıktan sonra, okulunuza giderek danışmanlarınızın eşliğinde akademik takvimde belirtilen tarihler arasında  (07.08.2017-31.08.2017) ders kaydınızı yapınız.

NOT: 10  Ağustos 2017  tarihi saat 17:00 itibariyle boş kalan kontenjanlar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı binasında açıklanacak olup yedek listede yer alan diğer  adaylar sırayla kayda çağrılacaktır.  Adayların kayıt için gerekli olan evrakları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Not: Kayıtlar şahsen veya noter vekaleti verilen kişi aracılığı ile yapılabilecektir.

• 2017-08-17 21:47:52