2017 Ösys Ek Yerleştirme Sonucu Üniversitemize Yerleşen ve Kayıt Yaptırmaya Hak Kazanan Öğrencilerimizin Dikkatine

Sevgili öğrenciler;

2017 ÖSYS Ek Yerleştirme ile Üniversitemize yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri aşağıda belirtilmiştir.

Kayıt Yeri: Üniversitemiz Çiftlik Köy Kampüsü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Konferans Salonu
 (Yenişehir / MERSİN)

İlçe Okullarına Yerleşen Öğrencilerimizin Yerleşmiş olduğu ilçe okullarına başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Kayıt Tarihi: 13 Eylül 2017 - 19 Eylül 2017

Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.(Lise mezuniyet belgesinin fotokopisinin kayıt esnasında belgenin aslı ile birlikte ibraz edilmesi gerekmektedir. )

b) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır).

c) 2 Adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda vesikalık fotoğraf.

d) Sağlık Raporu; Tıp Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Programı, , Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu ve Sağlık Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil  Yardım ve Otopsi Yardımcılığı programlarına yerleşen öğrenciler için tam teşekküllü Kamu Hastanelerinden alınacak sağlık raporu.

e)Öğrenci Kayıt Belgesi (1 Adet)

f)Kayıt Bilgi Formu (1 Adet )

Kaydınızın tamamlanabilmesi için Ön Kayıt İşlemlerini eksiksiz bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir. Bu sistem kayıt işlemlerinizi olabildiğince hızlı ve basit bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Sürecin nasıl işleyeceği konusunda aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir.

1. Öğrenci Numaranızı Edinin:

http://oibs.mersin.edu.tr/ adresinden Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi giriş sayfasını açın. Bu sayfada bulunan «Öğrenci No. Sorgula» sekmesini açıp gelen ekranda TC Kimlik Numaranız, doğum tarihinizi ve ekranda görünen doğrulama kodunu girip « Sorgula» butonuna basarak üniversite yaşantınız boyunca kullanacağınız Öğrenci Numaranızı öğrenin. Öğrenci Numaranız XX-XXX-XXX formatındadır. Sisteme yapacağınız girişlerinizde rakamların arasındaki  “ – “ (tire) işaretini koymayı unutmayınız.

Öğrenci numaranızın ilk iki hanesi kayıt yılınızı, takip eden üç hanesi bölüm/program kodunuzu, son üç hanesi de kayıt sıra numarasını ifade etmektedir.

2.Kişisel Bilgilerinizi Güncelleyin:

Öğrenci Numaranızı aldıktan sonra, http://oibs.mersin.edu.tr/ adresinden, «Sisteme Giriş» sekmesi aktif iken, Öğrenci Numaranız ve Şifreniz ile giriş yapın. İlk kullanımda şifreniz TC Kimlik numaranız olarak düzenlenmiş olacaktır. Kayıt işlemlerinden sonra ÖİBS'ye yapacağınız ilk girişte şifrenizi mutlaka değiştirin ve kimseyle paylaşmayın.

Açılan ekranda «Ön Kayıt» sekmesinden güncellenmesi istenen tüm bilgileri girip kaydedin. Bu bilgilerin doğruluğu öğrenciliğiniz süresince ve takiben de mezuniyetinizde sorun yaşamamanız bakımından kritik önem taşımaktadır. Kaydettikten sonra kayıt sırasında gerekli olacak aşağıdaki belgeleri yazdırın.

·Öğrenci Kayıt Belgesi (1 Adet Yazdırılacak)

·Kayıt Bilgi Formu (1 Adet Yazdırılacak)

Ders Kaydı İçin Aşağıdaki Süreci Takip Edin:

20/09/2017 tarihlerine kadar ders kaydınızı yapınız.

1-Kullanıcı adınız(Öğrenci Numaranız) ve şifrenizi(T.C Kimlik Numaranız ) kullanarak Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapınız.

2- “Ders Ön Kayıt” sekmesine tıklayarak ders seçimini yapınız “kaydet” tuşuna basarak kayıt işlemini tamamlayınız.

3-Uzaktan ve ikinci öğretim öğrencilerinin ders kayıtlarının onaylanması için 13/09/2017 - 20/09/2017 tarihleri arasında öğrenim ücretlerini yatırmaları gerekmektedir.

Not: Kayıtlar şahsen veya noter vekaleti verilen kişi aracılığı ile yapılabilecektir.

Not: Öğrenim ve katkı payı ödemelerinin Ziraat Bankası aracılığı ile  yapılması gerekmektedir.

DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

DERS ÖN KAYIT YARDIM VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ.

• 2017-09-14 12:54:47