İnovasyon Haftası’nda Konferans ve Sergi Düzenlendi

Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ile Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu’nun işbirliğinde İnovasyon Haftası etkinlikleri gerçekleştirildi.

3 Kasım Cuma günü, Silifke Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe; Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene, Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Müdürü Prof. Zeki Umay ile öğretim üyeleri ve öğrenciler başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

İnovasyon konusunun ele alındığı konferansta, Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Pınar Yardımcı; inovasyonun ülke ekonomisindeki yerini anlatarak geleneklerden geleceğe aktarılan değerleri paylaştı.

Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Müdürü Prof. Zeki Umay’ın oturum başkanlığı yaptığı konferansta; Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Gürbüz, mücevherde inovasyon konusunda bilgi verdi. İnovasyonun 16. yüzyıldan günümüze kadar geçen serüveninde takı sektöründe gösterdiği gelişmeleri anlatan Yrd. Doç. Dr. Gürbüz; ürün, süreç, pazarlama ve organizasyonel açıdan gerçekleştirilen takı inovasyonlarının dikkat çeken örneklerini paylaştı.

Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Serkan Günenç, seramik yüzeylerin dekor ve tasarımlarında ele alınan inovatif yaklaşımlarla ilgili bilgi verdi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanı Yeşim Özkan, inovasyonun güzel sanatlardaki yansımasına değindi ve kullanım amaçlarına göre inovasyon örneklerini paylaştı.

Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Şahap Barlas ise tarihten günümüze kadar sürdürülebilirlik sağlayan inovasyon örneklerini sundu.

Konferansın ardından İnovasyon Haftası etkinliklerinin paylaşılması ve halka duyurulması için düzenlenen afiş yarışmasında birinci olan öğrencilere ödülleri verildi. Akabinde, Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu öğrencilerinin ilgi çekici tasarımları ile takıların ve çizimlerin yer aldığı sergi, beğeniye sunuldu.

• 2017-11-06 09:20:16