Şok ve Yoğun Bakım Yaklaşımı Ele Alındı

Doğu Akdeniz Yoğun Bakım Günleri (DAYOBA) etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Şok ve Yoğun Bakım Yaklaşımı” başlıklı toplantı üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşti.

2011 yılından bu yana bölge üniversitelerin iş birliğiyle düzenlenen toplantı, Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Düzenlenen etkinliğe Çukurova Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nin öğretim üyeleri ile bölgede görev alan çok sayıda anestezi ve yoğun bakım uzmanları katıldı.

Oturum Başkanlığını Mersin Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Atıcı ile Çukurova Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Dilek Özcengiz’in yaptığı toplantı, 11 Kasım Cumartesi günü yapıldı.

Prof. Dr. Handan Birbiçer’in organize ettiği etkinliğin konuşmacıları; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Dr. Aykut Urfalıoğlu, Gaziantep Üniversitesi’nden Dr. Berna Kaya Uğur, Dr. Dilek Özcengiz ve Mersin Üniversitesi’nden Dr. Ahmet Çelik oldu. Bu yıl 20’ncisi düzenlenen toplantıda ‘Şok Patofizyolojisi’, ‘Değerlendirme Yöntemleri’, ‘Şoklu Hastada Sıvı Yönteminde Ekokardiyografi’ ve ‘Mikrosirkülasyon’ başlıkları ele alındı.

• 2017-11-14 10:53:27