Erdemli’de Tarım Sempozyumu

Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu tarafından Tarım Sempozyumu düzenlendi. Erdemli Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyuma; Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile Tarım İl ve İlçe Müdürlüğü personeli ile üniversite öğretim üyeleri katıldı.

29 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilen sempozyumda, Devlet Konservatuarı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Can Erdoğan ve Öğr. Gör. Türkol Çankaya’nın müzik dinletisine yer verildi.

Erdemli Kaymakamı Avni Kula yaptığı açılış konuşmasında, geleneksel tarımdan modern bilgi çağını örnek alan tarıma yönelmenin önemine vurgu yaparak, uzman görüşlere dikkat etmek gerektiğini kaydetti. Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cemile Çelik ise Tarım Sempozyumu’nun gelenekselleştirileceğini belirti.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Davut Keleş başkanlığındaki oturumda; Zir. Yük. Müh. Kubilay Derin ''Bahçe Ürünlerinde Zirai Mücadele Yöntemleri”, Zir. Yük. Müh. Bülent Altan “Bitkisel Üretimde İlaçlamada Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar”, Dr. Ayhan Aydın “İyi Tarım ve Organik Tarım” konularında bilgi verdi.

İkinci oturumda ise Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu’ndan Prof. Dr. Levent Son “Erdemli ve Çevresinde Alternatif Olarak Yetiştirilebilecek Ürünler” ve Zir. Yük. Müh. Osman Uysal “Meyve ve Sebze Pazarlamasında Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklarında konuştu.

Erdemli ilçesinde faaliyette bulunan çiftçiler, gün boyu süren sempozyumdaki konuşmacılara sorular yönelterek uzmanlardan bilgi edindi.

• 2017-12-05 07:05:18