2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları ve Kayıt İçin Gerekli Evraklar

Sevgili Öğrenciler;

Mersin Üniversitesi 2017-2018 eğitim - öğretim yılı bahar yarıyılı yatay geçiş başvurusu sonucunda kayıt hakkı kazanan/kazanamayan  öğrenci listesi ve kayıt için yapması gereken işlemler aşağıda belirtilmiştir.

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kayıt Tarihi:

Asilller            : 15-17 Ocak 2018

Yedekler        : 18-19 Ocak 2018

Kayıt Yeri:

Merkezde yer alan  okullarının kayıtları:

Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında (Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü   Yenişehir/MERSİN) yapılacaktır.

İlçe okullarının kayıtları:

Yatay geçiş hakkı kazanılan İlçe Okullarda yapılacaktır.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

1-4 adet Fotoğraf (Son altı ay içinde adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 4 adet 4,5cm x 6cm boyutunda fotoğraf. Fotoğrafların arkasına öğrenci numaranızı, adınızı ve soyadınızı yazın)

2-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

3-Öğrenim Ücreti Dekontu (İkinci öğretim ve Uzatan Eğitim-Mersin Meslek MYO öğrencileri için Katkı Payının ödendiğini gösterir banka dekontu Ücreti tahsil edecek olan banka personelinin tahsilatın; "Kurum tahsilat-Mersin Üniversitesi Harç Bölümü" 'den Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile arama sonucu yapılacağı konusunda bilgilendirilmesi yararlı olacaktır. Ödemeleri ayrıca Ziraat Bankası online işlemler menüsünden Ödemeler-Eğitim-Üniversite/Harç menüsünden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranızı girerek ödeyebilirsiniz.)

4-Kayıt Bilgi Formu

5-Öğrenci Kayıt Belgesi

Kaydınızın tamamlanabilmesi için Ön Kayıt İşlemlerini eksiksiz bir şekilde tamamlamanız gerekmektedir. Bu sistem kayıt işlemlerinizi olabildiğince hızlı ve basit bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacaktır. Sürecin nasıl işleyeceği konusunda aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir.

1.Öğrenci Numaranızı Edinin  http://oibs.mersin.edu.tr/ adresinden Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi giriş sayfasını açın.

Bu sayfada bulunan «Öğrenci No. Sorgula» sekmesini açıp gelen ekranda Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranız, doğum tarihinizi ve ekranda görünen doğrulama kodunu girip « Sorgula» butonuna basarak üniversite yaşantınız boyunca kullanacağınız Öğrenci Numaranızı öğrenin.

Öğrenci numaranızın ilk iki hanesi kayıt yılınızı, takip eden üç hanesi bölüm/program kodunuzu, son üç hanesi de kayıt sıra numarasını ifade etmektedir.

2.İkinci Öğretim ve Uzaktan Eğitim (Mersin Meslek Yüksek Okulu) öğrencileri Katkı Payı Ödemelerinizi Yapın:

Tüm Ziraat Bankası şubelerinden ödemenizi yapabilirsiniz. Dekontları kesin kayıt esnasında ibraz etmek üzere saklayın.

Öğrenci Numaranızı ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranızı belirtmeden ödeme yapamayacağınızı unutmayın. Bu bilgilerin doğruluğu kayıt işleminin devam edebilmesi bakımından kritik önem taşımaktadır.

3.Kişisel Bilgilerinizi Güncelleyin:

Ödemelerinizi tamamladıktan sonra, http://oibs.mersin.edu.tr/ adresinden, «Sisteme Giriş» sekmesi aktif iken, Öğrenci Numaranız ve Şifreniz ile giriş yapın. İlk kullanımda şifreniz Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaranız olarak düzenlenmiş olacaktır. Kayıt işlemlerinden sonra ÖİBS'ye yapacağınız ilk girişte şifrenizi mutlaka değiştirin ve kimseyle paylaşmayın.

Açılan ekranda «Ön Kayıt» sekmesinden güncellenmesi istenen tüm bilgileri girip kaydedin. Bu bilgilerin doğruluğu öğrenciliğiniz süresince ve takiben de mezuniyetinizde sorun yaşamamanız bakımından kritik önem taşımaktadır. Kaydettikten sonra kayıt sırasında gerekli olacak belgeleri yazdırın.

·      Öğrenci Kayıt Belgesi (1 Adet Yazdırılacak)

·      Kayıt Bilgi Formu (1 Adet Yazdırılacak)

4.Kayıt Tarihinde ve saatinde Kayıt Yerinde Hazır Bulunun:

5. Ders Kaydınızı yapın.

Kayıt Merkezinde kesin kayıt işleminizi tamamlandıktan sonra, okulunuza giderek danışmanlarınızın eşliğinde akademik takvimde belirtilen tarihler arasında  (15.01.2018 - 26.01.2018) ders kaydınızı yapınız.

Not: Kayıtlar şahsen veya noter vekaleti verilen kişi aracılığı ile yapılabilecektir.

Not: Asil adayların kayıt süreleri sonucunda boş kalan kontenjanlar 17.01.2018 tarihi mesai bitiminden sonra  ilan edilecektir.

• 2018-01-12 15:56:38