Lojistik Eğitim Standartları Çalıştayı Gerçekleşti

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından ‘Lojistik Eğitimi Standartları Etkinlikleri’ kapsamında çalıştay düzenlendi.

7 Nisan Cumartesi günü, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cemal Altan, LODER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş ile öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katılım sağladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Cemal Altan, “Ekonomik büyüklük anlamında G20 ülkeleri arasında 16’ncı sırada yer almaktayız. Bu aşamaya gelmemizi sağlayan en önemli faktörlerden birisi de lojistiktir. Bu anlamda belki gözle görülür olan sanayidir, üretimdir ama lojistiğiniz zayıfsa ilerlemeniz de neredeyse imkânsızdır. Türkiye’nin hedefleri çok büyük. 2023 yılında 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefliyoruz. Yine dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla bu kadar büyük hedefler içerisinde lojistiğin önemli bir yeri olacağını düşünüyorum. Bu büyümede bizlere düşen görev, nitelikli mezunlar yetiştirmek ve bu mezunlarımızın sektörde büyük başarılar yakalamalarına olanak sağlamaktır” ifadelerine yer vererek konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etti.

LODER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş ise “Öğrencilerimizin sektörde yer edinebilmeleri için, sektörün ihtiyaçlarını iyi analiz etmeli ve o doğrultuda bir eğitim vermeliyiz. Kaliteli mezun, ancak kaliteli bir eğitimle mümkünüdür. Bizler, lojistik eğitiminde belli standartları yakalamak amaçlı küçük bir grup ile çıktığımız yolda şu anda 150 kişiyiz. Lojistik alanı ile ilgilenenlerin eğitim ve öğretim konularında kendilerini geliştirmeleri ile bilgi ve deneyim düzeyini yükseltmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuşarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Konuşmaların ardından, Teknoloji ve Lisans Yöneticileri Derneği (LES) Üyesi, Barbaros Büyüksağanak ‘Güncel Durum Sunumu’ isimli sunumunu katılımcılara aktardı.

Doç. Dr. Cemal Altan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen ‘Mersin Lojistik ve Eğitim’ başlıklı panelde; LODER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Deniz Ticaret Odası (DOT) Genel Sekreteri Halil Delibaş, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO) Lojistik Merkezi Proje Direktörü Fevzi Filik, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAT) Yönetim Kurulu Üyesi Koral Karşılıklı, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Su Ürünleri ve Hayvansal Mamul İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Şemsettin Sor, Mersin International Port (MIP) İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Esra Altaş ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Arıç konuşmacı olarak yer aldı.

Panel sonrasında, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrenci Temsilcisi Tolgay Öztürk, ATAKO Taşımacılık Denizcilik Anonim Şirketi Lojistik Genel Müdürü Selma Çağlar, Nokta Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Gökten, Mediterranean Shipping Company (MSC)  Gemi Acenteliği Anonim Şirketi İnsan Kaynakları İşe Alım Yöneticisi Ferit Avcı, Güneydoğu Anadolu Projesi Pazarlama Anonim Şirketi Dış Ticaret ve Lojistik Müdürü Fatih Kemal Barış, Yönetim Danışmanı Engin Koban, Syron Lastikleri Haluk Cezayiroğlu, Today&Tomorrow Emel Gelincik, Turkasya Korhan Türktaş, Tatlog Lojistik Bora Güner çalıştay kapsamında görüşlerini paylaştı.

Etkinlik, konuşmacılara teşekkür belgesi verilmesinin ardından sona erdi.

• 2018-04-09 11:59:03