Milli Savunma Sanayi ve Kariyer Günleri Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemizde “Milli Savunma Sanayi Ve Kariyer Günleri” Etkinliği Düzenlendi

Milli Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı,  Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mersin İl Başkanı Okan Özer, Mersin Üniversitesi Yeniler Topluluğu Başkanı Ahmet Furkan Temür’un katılımlarıyla 11 Nisan Çarşamba günü düzenlenen ‘Milli Savunma Sanayi ve Kariyer Günleri’ adlı program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla gerçekleştirildi.

Milli Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi yaptığı konuşma da,  Türkiye’nin Milli Savunma alanında çok ciddi hedefler koyduğunu belirterek  “Denizin altından uzaya kadar bütün kademelerde ve içindeki elektroniğinden bilgisayarından ve yazılımlarına kadar birçok işte savunma sanayinde milli işler gerçekleştiriyoruz. Bunları biz yapıyoruz, daha da ötesi hedefliyoruz. Ama bunlar ancak ve ancak  sizlerin katkıları ile daha da öteye gidecektir.” diyen Dr. Tüfekçi sunumunu gerçekleştirerek konuklara teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı yaptığı konuşma da, öncelikle Savunma sanayinin ülkemizin geleceği için ne kadar önemli olduğunu ifade ederek Milli Savunma Sanayiinin Milli Düşünce ve Milli Üretim temelinde düşünülmesinin önemine dikkat çekti.  Prof. Dr. Çamsarı,  “Toplumun yaşaması ve gelişmesi için üretim şarttır. Üretim, topraktan, hayvanlardan, bitkilerden kısacası bize sunulan nimetlerden ürün sağlamak ve yeni bir şeyler ortaya koymaktır. Üretim, toprağın işlenerek bir ürün elde edilmesi şeklinde olabileceği gibi, bir fabrikada emek, sermaye ve hammaddenin belirli aşamalardan geçtikten sonra yeni bir ürün elde edilmesi şeklinde de olabilmektedir. Ancak günümüz dünyasında tarımsal üretim tek başına yetmemektedir. Bilimin gelişmesi ve buna bağlı olarak da savunma sanayinin gelişmesi son derece önemli bir meseledir. Bence Yerli ve Milli Üretim konusunda en önemli etkenlerden biri de Milli Özgüvendir.” şeklinde konuştu.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mersin İl Başkanı Okan Özer  gerçekleştirdiği konuşmada ise yapmış oldukları faaliyetlerle ilgili şunları söyledi:  “Bizler bu ve buna benzer faaliyetleri neden yaptığımıza değinecek olursak Vakıflar ve Sivil Toplum Kuruluşları birçok hazinal faaliyetleri için kurulduğu gibi insanları yetiştirmek ve farkındalık oluşturmaktır.

Mersin Üniversitesi Yeniler Topluluğu Başkanı Ahmet Furkan Temür yaptığı konuşmada, “Yeniler Topluluğu olarak Üniversitemize yeni bir enerji, yeni bir hareket, yeni bir heyecan getirmek kaidesiyle okuyan, düşünen, üreten bir Mersin Üniversitesi Gençliği hedefiyle faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Sizlerden gelen talep ve istekler doğrultusunda bu buluşma için yoğun emek sarfettik. Sizlerin bakış açısını geliştirmesinde, kariyerlerinize emin adımlarla ilerlemenizde, çevrenize ve insanlığa faydalı birer birey olma yolunda atacağınız adımlarda bugün ve bundan sonraki tüm etkinlikleri de Yeniler Topluluğu yanınızda olacaktır” diyen Temür gerçekleşen etkinlikte Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve konuklara teşekkür etti.

Etkinlik öncesi  Milli Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mersin İl Başkanı Okan Özer, Mersin Üniversitesi Yeniler Topluluğu Başkanı Ahmet Furkan Temür Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’yı makamında ziyaret etti.

• 2018-04-12 10:04:11