Mersin Yol Haritası 2018 Ms Sempozyumu

Üniversitemiz Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı tarafından ‘Multipl Sklerozla ilgili güncel konuların, Türkiye’deki gelişmelerin, olgular eşliğinde demiyelinizan hastalıkları tanı, ayrıcı tanı ve tedavisi’ konularında ‘MerSin Yol Haritası 2018’ başlıklı sempozyum düzenlendi.

Mersin Hilton Oteli’nde düzenlenen sempozyuma; Nöroloji Anabilim Dalı doktorları, Tıp Fakültesi öğrencileri ve farklı şehirlerden doktorlar ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan, Nöroloji Anabilim Dalı Prof. Dr. Mustafa Serhan Sevim “Sürecimiz 10 ay önce başladı. Multipl Skleroz hastalığına emek vermiş ve emek veren hekim arkadaşlarım ve hocalarımın neredeyse tümünün burada olması beni çok mutlu etti. Bu sempozyumdan büyük bir verim alacağımıza inanıyorum. Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.

4 Mayıs Cuma günü başlayan etkinliğin birinci gün programı; “Sizce Hangisi? 1, 2 ve 3” başlıkları Hüsnü Efendi, Meltem Demirkan, Rana Karabudak yöneticiliğinde, “Olgular 1, 2 ve 3” başlıkları Serpil Demirci, Figen Tokuçoğlu, , Yeşim Beckmann moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Gün sonunda “MS Bizden Sorulur” adlı yarışma yapılarak “Gri Cevherler mi, Beyaz Cevherler mi?” sorusuna yanıt arandı.

5 Mayıs Cumartesi günü Etkinlik Programı; Tahir Kurtuluş Yoldaş’ın “Akılcı İlaç Kullanımı” sunumu ile başladı. “Sizce Hangisi? 4, 5 ve 6” başlıkları Ceyla İrkeç, Ömer Faruk Turan, Aksel Siva, Ayşe Altıntaş yönlendirmesiyle gerçekleşti. “Türkiye’de MS’te Neler Oluyor?” adlı sunum, Şerefnur Öztürk yöneticiliğinde yapıldı. “Olgular 4” isimli sunum ise Ferah Kızılay tarafından yönetilerek gerçekleştirildi.

Sempozyum tüm katılımcıların sunulan konular üzerinde tartışmaları ve oylamaları ile sona erdi.

• 2018-05-07 12:33:32