14 Mayıs Eczacılık Günü Kutlandı

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi ve Mersin Eczacı Odası tarafından, 14 Mayıs 1839’da Mekteb-i Tıbbiye’de açılan eczacılık sınıfı ile ülkemizde eczacılığın akademik bir mesleğe dönüşmesinin 179’uncu yılının temsili olan ‘14 Mayıs Eczacılık Günü’ kutlandı.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe; Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Yalın, Mut Meslek Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Kasım Pınar, 25. Bölge Mersin Eczacı Odası Başkanı Uzm. Eczacı Özgün Sağır, Güney Ecza Kooperatifi II. Başkanı Göksel Dönmez, , eczacılar, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Serap Yalın, “Eczacılık mesleği sağlık hizmetleri içerisinde tarihi ve birikimiyle en köklü alanlardan birisidir. Toplumun ve bireylerin sağlığı için çok değerli misyonu devam ettirmektedir. Eczacılık Fakülteleri de teknolojiyi takip ederek, güncel bilgilerle gençlerimizi sağlık becerileri ile donatarak toplum yaşamına yararlı eczacılar olarak kazandırma gayreti içindedir” sözlerine yer vererek, katılım gösteren herkese teşekkür etti. Eczacıları ve eczacı adaylarının bu değerli gününü kutladı.

Mersin Eczacı Odası Başkanı Uzm. Eczacı Özgün Sağır ise konuşmasında şu sözlere yer verdi; “’İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır’ diyerek çevreye, toplumun sağlığına, en önemlisi de insan sağlığına hizmet etmek için, yemin etmiş binlerce yıllık mesleğin temsilcileri olarak bizler, bilimselliği nüvemize yerleştirdik.” Bilimselliğin önemine değinen Uzm. Eczacı Sağır, bütün meslektaşlarının eczacılık gününü kutlayarak konuşmasına son verdi.

Etkinlik; Yönetim Danışmanı ve Profesyonel Koç Gülşah Şişman’ın “Hastalıkta ve Sağlıkta İletişim” adlı sunumu ile devam etti.

Sunumun ardından meslekte 50’nci yılını tamamlayan eczacılara ve 25’inci yılını tamamlayan eczacılara plaket takdim edildi. Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi’nde akademik başarı kaydeden öğretim üyelerine ve lisansüstü eğitimini tamamlayan öğrencilere başarı belgeleri verildi. Eğitim öğretime katkı sağlayan eczacılara teşekkür belgesi takdiminin ardından konuklara kokteyl verilmesi ile tören sona erdi.

-Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

• 2018-05-15 15:55:12