Kamuoyu Duyurusu

KAMUOYU DUYURUSU

Uluslararası hukuk ve BM kararlarını hiçe sayıp, tarihi ve sosyal gerçekleri görmezden gelip, Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı alan Amerika Birleşik Devletleri Ortadoğu’da istikrarsızlık ve kaosa davetiye çıkarmış ve terör devleti İsrail’i katliama sevk etmiştir. Bu meşum kararın Nekbe/Felaket gününün 70. yıldönümüne getirilmesi, olayın ne kadar büyük tahrik ve kışkırtma içerdiğini gözler önüne sermektedir.

Masum Filistin halkının haklarının, siyonist devlet tarafından on yıllardır sürekli olarak ihlal edilmesi, en temel özgürlüklerinden mahrum bırakılması ve son olarak bu katliama cüret etmesi insanlık adına kabul edilemez bir durumdur. 21. Yüzyılın ilk çeyreğinde ve Haçlı zihniyeti içinde yürütülen bu katliam tarihe kara bir leke olarak geçecektir.

Bizler masum ve mazlum Filistin halkına başsağlığı dilerken, sadece vatanlarını ve namuslarını savunurken şehit düşen kardeşlerimizin değil, hukukun da katledildiğini tüm dünyanın er geç anlayacağını düşünüyoruz. Vicdan sahibi herkesi ABD ve İsrail aleyhine tavır almaya, haksızlıklarını haykırmaya ve Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz. Zira ‘her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey; dostlarımızın sessizliği olacaktır’.

Mersin Üniversitesi olarak bu konudaki hassasiyetimizi belirtir; dünya komuoyu, uluslararası hukuk ve BM kararlarını hiçe sayan İsrail ve ABD’nin bu sorumsuz uygulamalarını ve katliamı şiddetle kınadığımızı kamuoyu ile paylaşırız.

Mersin Üniversitesi Senatosu

• 2018-05-15 14:36:00