Eczacılık Fakültesi 13’üncü Dönem Mezunlarını Uğurladı

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi 13’üncü dönem mezunları Eczacılık Yeminlerini ederek ve keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadılar.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde yapılan törene; Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Yalın, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa İnaldı Coral, Türkiye Eczacılar Birliği(TEB) 25. Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, Güney Ecza Kooperatifi Başkanı Tarkan Bir, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, fakülte tanıtım filminin izlenmesi ve mezun öğrencilerin yerlerini almasıyla devam etti.

4 Haziran Pazartesi günü yapılan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Yalın, “Mesleğinizi sürdürürken insan sevgisini sizlere rehber olmasını diliyorum. Sizler aileleriniz ve bizlerin gururu ve geleceğimizin teminatısınız. Sizleri sevgiyle uğurlarken akıl, bilim ve vicdan yolundan ayrılmadan, ülkemize ve tüm insanlığa faydalı bireyler olarak yaşamınızı sürdürmenizi diliyorum. Şansınız ve yolunuz açık olsun” diyerek mezunlarını kutladı.

TEB 25. Bölge Mersin Eczacı Odası Başkanı Eczacı Özgün Sağır ise öğrencilerin merak ettiği yardımcı eczacılık hakkında bilgiler verdi. Sağır, “Eczacılık mesleği kutsal bir meslektir. Bu meslek 179 yıldır bilimsel bir meslek grubudur. Bizler mesleğimize yakışır bir şekilde davranmalıyız. Meslek hayatınızda da okulda olduğu kadar başarılı olmanızı diliyorum” şeklinde konuştu.

Güney Ecza Kooperatifi Başkanı Eczacı Tarkan Bir de mezunları tebrik ederek, “Yeni Eczacılar olarak belki hayata biraz daha zor atılacaksınız geçmiş yıllara göre ama yine de eczanede olacaksınız. Eczacı olmak vatandaşla en iç içe olan meslek grubudur. Bizim kadar vatandaşla vakit geçiren başka meslek örgütü yoktur. Bu yüzden kutsal bir meslektir. Bundan sonraki hayatınızda sizlere kutsal meslekte başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.

Mezun olan arkadaşları adına konuşma yapan fakülte birincisi Eczacı Çiğdem Sena Toğaç “Zorlu geçen 5 yılın ardından eczacılık mesleğinin, ilacı raftan alıp hastaya vermekten çok daha fazlası olduğunu öğrendik. Öncelikle ‘Primum non nocere’ yani öncelikle zarar verme ilkesini benimseyen, mesleğinin muhatabının insan hayatı olduğunu bilen, hastaları müşteri olarak görmeyen ve hastaları arasında hiçbir fark gözetmeyen, eczacılığın etik değerlerine bağlı kalarak mesleğini hakkıyla yapan eczacılar olmalıyız. Bize bu değerleri öğreten akademisyenlerime ve ailelerimize hem kendi hem de arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından mezunlara temsili diplomaları takdim edildi. Fakülte birincisi Eczacı Çiğdem Sena Toğaç’a temsili diplomasını Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Yalın, fakülte ikincisi Eczacı Fulya Betül Cihangir’e temsili diplomasını TEB 25. Bölge Mersin Eczacı Odası Başkanı Eczacı Özgün Sağır, fakülte üçüncüsü Pelin Ergen’e de temsili diplomasını Güney Ecza Kooperatifi Başkanı Eczacı Tarkan Bir verdi.

Eczacılık yemininin okunması ve genç eczacıların keplerini havaya atmalarıyla tören sona erdi.

-Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

• 2018-06-04 17:41:15