Geleceğin Sanatçıları Uğurlandı

Üniversitemiz Devlet Konservatuarı ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri mezuniyetlerini kutladı.

Nevit Kodallı Konser Salonu’nda yapılan törene; Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Taşkıner Ketenci, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

8 Haziran Cuma günü yapılan tören; mezun olan öğrencilerin yerlerini almalarının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Konservatuar öğrencileri yıl içerisinde çalıştıkları eserleri sundular.

Törende konuşma yapan Müdür Prof. Dr. Ketenci, “Bizim okullarımızdan mezun öğrencilerimiz sayesinde ülkemizin geleceğine daha büyük umut besliyoruz. Sanılanın aksine doğru eğitim süreçleri ilerlediğinde herkes mühendis, doktor, mimar olabilir ama ne kadar eğitim verirseniz verin herkes sanatçı unvanını hak edemez. Mezun olan öğrencilerimiz böylesine özel öğrencilerdir. Eğitim kalitesinin göstergesi eğitim sonunda alınan sonuçlardır. Konservatuarımız öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece alarak kurumumuzun ne kadar iyi eğitim verdiğini göstermiş oldular.” dedi. Öğrencilerini, eğitmenlerini ve aileleri ayrı ayrı kutladı ve gelecek yaşamlarında başarılar diledi.

Prof. Dr. Ketenci’nin konuşmasının ardından, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye girerek okulumuzun adını gururla duyuran öğrencilere ve eğitmenlerine teşekkür belgesi verildi.

Okuldan dereceyle mezun olan lisans derecesi birincisi Emin Özdemir, ikincisi Avşin Dilara Kaymak, üçüncüsü ise İpek İncekaş oldu. Temsili diplomalarını Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Betül Yarar verdi.

Tören, mezun olan ortaokul, lise ve lisans derecelerinden toplam 28 öğrencinin temsili diplomalarını alması ve keplerini havaya atması ile sona erdi.

• 2018-06-19 08:26:17