Özel Öğrenci Kayıt İşlemleri

ÖZEL ÖĞRENCİ OLMAK İSTEYENLERİN ÖNCE YAPACAĞI İŞLEMLER

1. Aday, özel öğrenci olarak kayıt yaptırmak istediği lisansüstü programa yönelik talebini bir dilekçe yardımıyla ilgili Anabilim Dalı sekreterliğine iletir.

2. Anabilim Dalı sekreterliğinden temin edilecek kayıt ve ders alma formunu, derslerini almak istediği Anabilim Dalı öğretim üyelerine imza karşılığı onaylatır ve formu tekrar Anabilim Dalı sekreterliğine geri verir. Adayların özel öğrenciliğe ilişkin durumları, Anabilim Dalı kurulunun teklifi üzerine Enstitü Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanır.

ÖZEL ÖĞRENCİLİK STATÜSÜ KESİNLEŞENLERİN SONRASINDA YAPACAĞI KAYIT İŞLEMLERİ

1-Özel Öğrencinin kendisi öibs.mersin.edu.tr adresinden ÖĞRENCİ NO SORGULA kısmını tıklayarak TC KİMLİK NO ve DOĞUM TARİHİ bilgilerini girmek suretiyle öğrenci numarasını öğrenir.

2- Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası   Şifresi: TC kimlik numarası olmak üzere sisteme tekrar giriş yapar.

3- Sisteme girişi yapan öğrenci ÖİBS'deki bilgileri  doldurur.

Özel öğrenciler sistem üzerinden kayıt işlemini yaptıktan sonra;

1- Enstitüden öğrenecekleri banka hesap numarasına, seçeceği her bir ders için belirlenen ücreti yatırarak dekont almalıdır.

2- Danışmanı ile görüşerek ders kayıt işlemini tamamlamalıdır.

3- Ders kayıt, ön kayıt ve ücret yatırma işlemi bittikten sonra Öğrenci Kayıt Bilgi Formunu ve Banka dekontlarını Enstitüye teslim etmelidir.

• 2019-01-31 14:13:12

Actual Students