Takı Sergisi: " Alzheimerle Yaşamak"

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı öğrencilerinin “Alzheimerle Yaşamak” adlı projesinde yer alan eserler, Türkiye Alzheimer Derneği (TAD) Mersin Şubesi, Engelli Bakım Merkezi Binası'nda sergilendi.

09 Temmuz Pazartesi günü gerçekleşen sergiye Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Türkiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge,  Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Özge Kar, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, öğrenciler, hasta yakınları ve gönüllüler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan TAD Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı öğrencilerinin alzheimer hastalığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla hazırladıkları bu projelerini önemsediklerini ve anlamlı bulduklarını kaydetti. Buna benzer başka projelerle de Mersin Üniversitesi ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını dile getiren Prof. Dr. Özge, bu projenin gerçekleşmesini sağlayan eğitimcilere  ve eserlere emek veren öğrencilere teşekkür etti.

Sergilenen eserlerin satışından elde edilecek gelir, Türkiye Alzheimer Derneği'ne bağışlanacak.

Sergi, 14 Temmuz 2018 tarihine kadar gezilebilecek.

-Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

• 2018-07-10 10:58:34