Prof. Dr. Selahittin Çayan, Çalışmalarıyla “ Tıp Bilimlerine Yön Veren 100 Türk” Kitabında

Turkishtime Dergisi tarafından hazırlanan “Tıp Bilimlerine Yön Veren 100 Türk” kitabı, araştırmaları, buluşları ve tedavi yöntemleri dünyada yankı doğuran tıp insanlarını bir araya getirdi. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Selahittin Çayan da yaptığı çalışmalar nedeniyle kitapta yer aldı.

Kitap, yurt içi ve yurt dışında alanında başarılı çalışmalara imza atan Türk tıp insanlarının öykülerini anlatıyor. Çalışma, Türk tıp insanlarının uluslararası literatürde kabul edilen “H-endeksi” ölçütüne göre sıralanıyor.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Selahittin Çayan Androloji alanında klinik ve deneysel çalışmalarına devam etmektedir.

Aralık 2012-Aralık 2015 arası Türk Androloji Derneği Başkanlığı görevini yaptıktan sonra halen Türk Üroloji Derneği Genel Sekreteri ve Türk Androloji Derneği Bilimsel Kurul başkanlığını sürdüren Prof. Dr. Çayan, ayrıca 2015 yılından beri ESSM Strateji Komitesi Başkanlığını yürütmektedir.

Prof. Dr. Selahittin Çayan’ın, Uluslararası bilimsel hakemli dergilerde basılan 97 makalesi ve bu çalışmalara yapılmış 2400’ün üzerinde bilimsel atıfın yanında, yine uluslararası bilimsel kongrelerde sunulan ve bildiri kitabında basılan 150 civarında bildiri/davetli konuşması bulunmaktadır.

• 2018-09-06 14:40:30