3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Üniversitemiz koordinatörlüğünde ve paydaş kurumların desteğiyle düzenlenen, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye değer bulunan “H2020-Mersin International Science Night (MERSCIN)” ile TÜBİTAK tarafından desteklenen "3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği" basın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

14 Eylül Cuma günü Divan Otel’de yapılan toplantıya; Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, İstanbul Kültür Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsmail Yağcı, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Bada, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan Akpunar, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hülya Yılmaz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Yücel, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Ebru Güler, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Cem Civaoğlu, Mezitli Belediyesi İş ve Proje Geliştirme Sorumlusu Hürrem Betül Levent Erdal, Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Alan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Abdulkadir Dölek, Mersin Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Sarı, Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Korer Özbenli, Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşletme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdür Yardımcısı Ebru Karalar Akdeniz, Mersin İhtisas Organize Sanayiciler Derneği Danışmanı Cüneyt Akdeniz ve paydaş kurum temsilcileri katıldı.

Basın mensuplarının da yer aldığı toplantıda konuşma yapan Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, her iki etkinliğin ilk amacının gençleri bilimle buluşturmak olduğu söyledi. Deniz, “Gençleri bilimle tanıştırabilmek için meraklarını arttırmamız gerekiyor." dedi ve katkı sağlayan kurum ve kuruluş temsilcilerini tebrik etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsmail Yağcı ise “Bilimin temel amacı keşfetmektir. Doğamızın ve evrenimizin yararına olabilecek teknolojik ürünler ortaya koymak ve bunların medeniyetimize katkılarını sağlamaktır. Bu teknolojiyi sağlayabilmek için olmazsa olmazımız merak etmektir. Merak duygusunu yaratacak etkinlikler bizim temel görevimizdir. Bu merakı gençlere veremiyorsak amacımıza ulaşamamış oluyoruz. Bilimsel projeleri destekleyen tüm kurumları kutluyorum.” dedi.

Mersin Çocuk Üniversitesi Koordinatörü ve Proje Yürütücüsü Soner Yurtdaş, Horizon 2020 kapsamında Türkiye’de ilk defa desteklenen MERSCIN projesi ile Tübitak tarafından ‘3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği’ hakkında bilgi verdi.

“H2020-Mersin International Science Night (MERSCIN)” etkinliği 28 Eylül Cuma günü CNR Expo Fuar Alanı'nda düzenlenecek. “3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği” çok sayıda proje katılımıyla 29-30 Eylül tarihlerinde yine CNR Expo Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek. 5 kıta, 16 ülkeden bilim insanının katıldığı proje kapsamında; atölye çalışmaları, bilimsel, sanatsal ve sportif etkinlikler yapılacak. Yurt dışından gelecek bilim merkezlerinin atölye, bilimsel sergi ve uygulamalı gösterileri ile astronomi gözlemi gibi pek çok etkinlik de proje kapsamında düzenlenecek.

• 2018-09-17 10:06:13