Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin Açılış Etkinliği “ Sahneden Yansımalar” Üniversitemiz Amfi Tiyatrosunda Sahnelenecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Sanat Yönetmeni Bengi İspir Özdülger, Mersin Üniversitesi Radyosu’nda Öğr. Gör. Derya Özcan tarafından hazırlanan Gündem programına konuk oldu. Özdülger, 2018-2019 sanat sezonun açılışının yapılacağı “Sahneden Yansımalar’’ adlı eser ile gerçekleştirmeyi planladıkları diğer çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin Türkiye’de kurulan dördüncü opera olduğunu Özdülger; ‘’Türkiye’de kurulan ilk operalardan birisinin Mersin’de olması, Mersin halkının sanata ve sanatçıya verdiği önemi gösteriyor. Geride kalan 26 yıl dolu dolu ve başarılı geçti. Bunda Mersin halkının çok büyük katkısı var. Hepsine teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Gelecekteki programları için de güzel bir repertuar hazırladıklarını ifade eden Özdülger, Hamlet Balesi, Türkünağme, Yunus Emre Oratoryosu gibi birçok etkinliği önümüzdeki dönemde Mersinli sanatseverler ile buluşturmayı hedeflediklerini aktardı.

Sadece şehir merkezlerinde gösteriler yapmadıklarını belirten Özdülger; ‘’Amacımız, sanatı en ücra noktalara kadar taşımak. Köylerimize giderek, burada varsa oluşan önyargıları kırmak ve oralarda yaşayan insanlarımıza sanatı götürmek en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor. Aynı şekilde çocuklara da çok büyük önem veriyoruz, çünkü onlar bizim gelecekteki potansiyel izleyicilerimiz.’’ diye konuştu.

Bengi İspir Özdülger MDOB’nin bu yılki açılış etkinliği olan “Sahneden Yansımalar”ı ilk olarak 2 Ekim 2018 saat 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde sahneleyeceklerini belirtti. Özdülger aynı etkinliği 4 Ekim 2018 Perşembe günü saat 19.00’da Üniversitemiz Amfi Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak sahneye taşıyacaklarını ifade ederek, Üniversitemiz öğrencileri ve personelini “Sahneden Yansımalar” gösterisine davet etti.

• 2018-10-01 14:30:15