Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi Düzenlendi

Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi, Toroslar Belediyesi, Üniversitemiz Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) ve Türk Psikoloji Danışma ve Rehberlik Derneği Mersin Şubesi işbirliğinde 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı çerçevesinde, Toroslar ilçesinde yaşayan kadınlara “Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi” düzenlendi.

Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim, Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi öğretim elamanı ve MERKAM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Tuba Güner Emül ve Türk Psikoloji Danışma ve Rehberlik Derneği Mersin Şubesi Psikolojik Danışmanı Dr. Aygül Tunç Aksan tarafından verildi.

24 Ekim 2018 tarihinde düzenlenen eğitimde kadınlara meme kanserinin önemi, risk faktörleri, genetik yatkınlık, hormonal etkiler, meme kanserinde erken tanının önemi ve meme kanserinin uyarıcı belirtileri hakkında bilgiler verildi.

Eğitimde ayrıca, katılımcıların meme kanseri konusundaki kaygıları nelerdir, güçlü olmanın faydaları nelerdir gibi sorular soruldu ve karşılıklı etkileşim içinde tartışıldı. Eğitimin son bölümünde ise kadınlara kendi kendine meme muayenesi hakkında bilgi verildikten sonra maket üzerinde uygulama yaptırıldı.

• 2018-10-31 09:17:22