I. Uluslararası Mersin ve I. Uluslararası Akdeniz Sempozyumları Sona Erdi

Üniversitemiz ve Mersin Akademi Danışmanlık iş birliği ile 3 gün boyunca 10 farklı salonda eş zamanlı olarak  9 oturum şeklinde düzenlenen Uluslararası 1. Akdeniz ve 1. Mersin Sempozyumları başarı ile tamamlandı.

Büyük ilgi gören sempozyumlarda 90 oturumda toplam 550 bildiri sunuldu. Türkiye’nin dört bir yanından 750’ye yakın katılımcının ağırlandığı sempozyum için 20 farklı ülkeden 30 yabancı misafir de Mersin’e geldi.

Mersin ve Akdeniz yöresi ile ilgili, çevreden ekonomiye, sağlıktan nükleer enerjiye, tarımdan sanayiye ve ticarete, güzel sanatlardan tarih ve arkeolojiye, sosyolojik yapıdan spor ve sanata, doğa bilimlerinden mühendisliğe her türlü toplumsal, kültürel, ekonomik ve çevresel konuların bilimsel bir ortamda tartışılıp, kayıt altına alındığı sempozyum; Akdeniz hem de Mersin için güncel ve güvenilir bir bilgi havuzu oluşturdu.

Her iki sempozyumun da Düzenleme Kurulu Başkanlığı görevini yürüten, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Üniversitemiz Rektör Danışmanı Prof. Dr. Durmuş Ali Arslan; ‘’Başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı olmak üzere, Mersin Valimize, İl Jandarma Alay Komutanımıza, Emniyet Müdürümüze, destek sunan belediye başkanlarımıza ve kaymakamlıklarımıza, tüm akademik ve idari personelimize sempozyumlara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Her yıl periyodik olarak düzenlenmesini planladığımız sempozyumlarımızın ilimiz ve bölgemiz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum.’’ ifadelerini kullandı.

• 2018-11-05 12:48:09