7. Sosyoloji Günleri ‘’ Toplumsal Eşitsizlik ’’ Teması ile Başladı

Üniversitemiz Sosyoloji Topluluğu tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Sosyoloji Günleri etkinliğinin açılış töreni 8 Kasım 2018 Perşembe günü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan ve sosyolojinin toplumu anlamamız açısından çok önemli bir bilim dalı olduğu belirten Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı; ‘’Ben bir işletmeciyim ve pazarlama çalışıyorum. En çok faydalandığımız temel birimlerden birisi de sosyoloji. Çünkü toplumun nasıl davrandığını anlamamız gerekiyor.’’ dedi.

Gelir eşitsizliği ve cinsiyet eşitsizliğine gibi konuların önemli olduğuna ve toplumlarda bu tür eşitsizlikleri giderme noktasında bilimsel buluşmaların gerekliliğine vurgu yapan Prof. Dr. Yağcı, “Bunun için, bu etkinliğin düzenlenmesinde katkıda bulunan akademisyeninden, öğrencisine herkese teşekkürlerimi sunuyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Daha sonrasında söz alan Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir ise; ‘’Toplumsal eşitsizlik önemli sorunlarımızdan birisi ve hayatımızın her alanında bunu deneyimliyoruz. Toplumsal eşitsizlik deyince aklımıza bireyler arasındaki eşitsizlikler geliyor. Yaşadığımız dünyada kadınlar ve erkekler, zenginler yoksullar, yerliler yabancılar, güçlüler güçsüzler gibi kıyaslamalar yapıyoruz. Özellikle haberleri izliyoruz ve cinsiyet eşitsizliğinin ülkemizde önemli bir sorun haline geldiğini görüyoruz. Bu ve bunun gibi bir çok sorunu hala yaşıyoruz. İşte bu sorunların çözümü noktasında bu etkinliğin çok önemli olduğunu düşünüyor, katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sosyoloji Topluluğu danışman hocası Dr. Öğr. Üyesi Günnur Ertong Attar ise; ‘’Bu tarz etkinlikleri düzenlemekteki en büyük hedefimiz, toplumsal sorunlara karşı farkındalıkların geliştirilmesine ve öğrencilerimizin akademik gelişimlerine bir parça katkı sağlamaktır. Bu etkinlikleri hazırlık aşamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, etkinliğimizin başarılı ve verimli geçmesini diliyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Son olarak söz alan Sosyoloji Topluluğu Başkanı Aysima Çalışan da, uzun bir hazırlanma sürecinin ardından bu etkinliği düzenlediklerini belirterek; ‘’Beş aylık bir süre zarfı içerisinde hazırladığımız etkinliği gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz. Bu etkinlik öncesinde, öğrenci arkadaşlarımıza uyguladığımız anket sonucunda etkinliğin ana temasını belirledik ve alanında uzman hocalarımızın da bu etkinliğe katkı sunmasını hedefledik. Katkı sunan herkese teşekkür ediyor, verimli bir etkinlik geçirmenizi diliyorum.’’ dedi.

Toplumsal eşitsizliğin ana tema olarak belirlendiği ve bu konunun farklı perspektiflerden ele alınacağı on beş farklı sunumun gerçekleştirileceği etkinlik, 8-9 Kasım tarihleri arasında 2 gün boyunca Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde devam edecek.

• 2018-11-13 10:13:31