Üniversitemizde Mevlid-i Nebi Haftası Paneli Düzenlendi

Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi tarafından, Mersin İl Müftülüğü işbirliğiyle ‘’Hz. Peygamber ve Gençlik’’ konulu panel düzenlendi. Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında düzenlenen panel öncesinde Üniversitemiz Cumhuriyet Meydanı’nda Tavuklu Pilav ikramı yapıldı. Etkinliğe Mersin Valisi Ali İhsan Su, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile Üniversitemiz personeli ve öğrencileri katıldı.

23 Kasım Cuma günü Üniversitemiz Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele ise; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü ve  Rektör Danışmanı Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, panelisteler Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Abdulvahid Sezen, Doç. Dr. Mustafa Öncü, Dr. Öğr. Üyesi M. Zeki Uyanık, Mersin Akdeniz İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Panelin açılışında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı; Hz. Peygamber’i ne kadar çok anlarsak, dünyamızın o kadar güzelleşeceğini belirterek  ‘’Son ilahi mesajı insanlığa ulaştırmak için seçilmiş peygamberimiz, sadece biz inananlar için değil bütün bir insanlık bir müjdedir.  Çünkü o, rahmetin, merhametin, yoksulların ve mazlumların peygamberidir. Onu ve davasını ne kadar çok bilir ve anlarsak dünya o kadar güzelleşir.’’ dedi.

Paneli düzenleyen Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi’nden de bahseden Prof. Dr. Çamsarı; ‘’İslami İlimler Fakültemizi  yeni kurduk ve kadrosunu oluşturmaya çalışıyoruz. İnşallah 2019 yılında eğitim öğretime başlatmak için çalışacağız. Oluşturduğumuz bu kadro, ilimize alıştıkça bu tarz etkinlikler ve paneller artarak gençlerimizin önünde ışık olmaya devam edecektir. Bu vesile ile; Mevlid’i Nebi haftamızı tekrar tebrik ediyor, panelde emeği herkese teşekkürlerimi iletiyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından gerçekleştirilen ve Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Hz. Peygamber’in gençlere verdiğim önem ve gençliğe bakış açısı ele alındı.

• 2018-11-26 07:54:47