Üniversitemizde Fair Play Üniversiteler Kervanı Paneli Düzenlendi

Fair Play kavramının geleceğin spor insanlarına benimsetilmesi ve onların vasıtasıyla ülke sporuna katkıda bulunulması hedefiyle Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen ‘’Fair Play Üniversiteler Kervanı’’ etkinliği, Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

26 Kasım Pazartesi günü, Üniversitemiz Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde etkinlik kapsamında düzenlenen panele, Mersin Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Üniversitemiz Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Kaya, Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yunus Yıldırım, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Zekai Pehlivan moderatörlüğünde; fair play kervanı üyeleri olan Erdoğan Arınıpınar, Murat Özbay, Teoman Güray, Remzi Yılmaz, Semra Demirer, Dr. Sevim Güllü, Milli Atlet Burcu Ayhan Yüksel ve Murat Tan Kara’nın katılımlarıyla ’Fair Play Üniversiteler Kervanı’’ başlıklı panel gerçekleştirildi. Panelde "kişisel çıkarları ve hırsları bastırarak yaşamda üstün insan ruhunu ortaya koymak" şeklinde tanımlanan Fair Play anlayışı farklı perspektiflerle ele alındı.

Panel sonunda,  Prof. Dr. Yunus Yıldırım, Prof. Dr. Zekai Pehlivan, Hüseyin Gümüş ve Burcu Ayhan Yüksel’e Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Hizmet Madalyaları ve Sertifikaları verildi. Etkinlik kapsamında ayrıca Dünya Fair Play Karikatür Sergisinin açılışı da gerçekleştirildi.

• 2018-11-29 08:07:17