Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’dan Mezunlarımız ve Kariyer Konferansı

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümü tarafından kariyer günleri etkinliği kapsamında “Mezunlarımız ve Kariyer” isimli konferans düzenlendi.

4 Aralık Salı günü Prof. Dr. Vural Ülkü Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa, Mersin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde iken 2003 ve 2004 yıllarında mezun olan ve halen T.C Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı bünyesinde vergi müfettişi olarak görev yapan Rıdvan Aydın ve Yusuf Dadak ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasında söz alan Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Emrah Yıldız; ‘’Öğrencilerimizle aynı sıralardan geçerek, amaçları doğrultusunda kariyer planlamasını başarı ile gerçekleştiren ve öğrencilerimizin neler yapabileceklerini görmeleri açısından rehber olmak adına bizlerle biraraya gelen sayın Rıdvan Aydın ve sayın Yusuf Dadak’a teşekkür ediyorum. Siz değerli öğrencilerimize de  etkinlik ile neler yapabileceklerinizi keşfetmeniz ve görmeniz açısından alacağınız bilgilerin faydalı olmasını diliyorum.’’ dedi.

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölüm başkanı Öğr. Gör. Tolga Uysal başkanlığında gerçekleşen panelde konuşan, vergi müfettişi Rıdvan Aydın uzun ve yoğun bir çalışmadan sonra öncelikli olarak KPSS A grubu sınavları, sonrasında ise kurum sınavlarına girerek mesleğe başlayarak 8 yıldır vergi müfettişi olarak görev yapmakta olduğunu, meslek yüksekokulundan sonraki eğitim süreçlerinde ve girdiği sınavlarda buradan aldığı derslerin niteliği ile başarıyı yakaladığını belirtti. Aynı zamanda öğrencilerimizin de benzer kurum veya benzer mesleklerde ilgili eğitim ve sınav süreçlerini takip ederek çalışabileceklerini, bunun için gerekli zamanı ayırmaları gerektiğini söyledi.

Vergi müfettişi Yusuf Dadak ise; mezuniyetle birlikte gerek DGS gerekse KPSS alan sınavlarından sonra 5 yıldır vergi müfettişi olarak görev yaptığını ve meslek yüksekokulunda aldığı muhasebe derslerinin temel eğitim niteliğinde bir çok kapıyı rahatlıkla açtığını ifade etti. Öğrencilere gelecekle ilgili bir çok konuda fikir veren Dadak, başarı için çalışmanın temel etken olduğunu söyledi.

Etkinlik sonunda Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölüm başkanı Öğr. Gör. Tolga Uysal ve Öğr. Gör. Mehmet Şenlik tarafından katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.

• 2018-12-05 14:51:00