2018-2019 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kurum İçi Yatay Geçiş Kontenjanları ile Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

Sevgili Öğrenciler;

Üniversitemiz 2018 - 2019 eğitim - öğretim yılı bahar yarıyılı kurum içi yatay geçiş  kontenjanları ile başvuru ve değerlendirme takvim aşağıda belirtilmiştir.

KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ .

MERSİN ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASINA İLİŞKİN ESASLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ:

Yatay Geçiş Başvurularının Kabulü: 07 Ocak 2019 – 18 Ocak 2019

Yatay Geçiş Hakkı Kazanan Öğrencilerin İlanı: 25 Ocak 2019

Yatay Geçiş Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2019 - 30 Ocak 2019

BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ:

Müracaatlar belgeler tamamlanmış olarak başvuru süresi içerisinde ilgili Fakülte Dekanlıklarına/ Yüksekokul/ Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine şahsen yapılacaktır.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER:

1-Başvuru dilekçesi.

2-Yatay geçiş için başvuracak öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı izlediği dersleri ve derslerden aldığı notları gösteren not döküm belgesi (Transkript) aslı.

3-Disiplin cezası alıp almadığına dair belge.

4-Ders İçerikleri: Başvuran öğrencilerin ayrılacağı kurumdan alacağı transkriptlerdeki derslerin ders içeriklerini gösterir resmi belge.

5-İkinci öğretim programlarından birinci öğretim programlarına yatay geçiş başvurusunda bulunacak öğrencilerin hazırlık sınıfı hariç ilk %10'a girdiklerini gösterir belge.

6- Ö.S.Y.S. sınav sonuç belgesi'nin internet çıktısı.

• 2019-01-04 08:36:16

Güncel Öğrenci