Üniversitemiz Urap Sıralamasında Bir Önceki Yıla Göre 4 Basamak Yükseldi

Türkiye ve dünya üniversite sıralamalarını yapmayı toplumsal hizmet olarak gören bir kurum olan URAP (University Ranking by Academic Performance), 2018-2019 yılı listesini açıkladı. Bir önceki yıl 33. sırada yer alan Üniversitemiz, bu yılki sıralamada 87 üniversite arasında 29. sırada yer almayı başardı.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan Araştırma Laboratuvarı tarafından 2009 yılından bu yana gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda Türkiye’deki üniversiteler akademik performanslarına göre sıralanıyor. Bu sıralamada Web of Science/InCites gibi uluslararası kaynaklar ile YÖK’ün yayınladığı verilerden yararlanılıyor.

Üniversitemiz açıklanan verilere göre toplam makale, atıf vb. değerlendirme ölçütleri sonucunda 163.54 puan alarak B+ kategorisinde yer aldı.

• 2019-02-06 07:37:30