Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikasyon Kursu

Mersin Üniversitesi Hastanesi tarafından düzenlenen Dördüncü "Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikasyon Kursu" sona erdi. Kurs sonrası yapılan sınavda başarılı olan kursiyerlere katılım belgesi verildi.

Sağlık Bakanlığı'nın verdiği ruhsat ile hastanemiz tarafından 10 Aralık 2018- 18 Ocak 2019 arasında düzenlenen kursa Mersin Toros Devlet Hastanesi, Tarsus Devlet Hastanesi, Ardahan Devlet Hastanesi, Ağrı Devlet Hastanesi, Samandağ Devlet Hastanesi’nden 29 hemşire katıldı.

MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan Doruk ile Cerrahi Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Havva Doğan'ın organize ettiği eğitim 120 saat teorik, 120 saat uygulama şeklinde gerçekleşti.

Teorik eğitimde dâhili, cerrahi ve temel bilimler konusunda bilgi alan kursiyerler, uygulama eğitimini ise Dahili, Cerrahi ve Koroner Yoğun Bakım Bilim Dalı Ünitelerinden aldı.

Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikasyon Kursu'nu başarıyla tamamlayan hemşireler, yapılan sınavın ardından katılım belgesi aldı. Mersin Üniversitesi Hastanesi  Konferans Salonu'nda düzenlenen  törenle katılım belgeleri verildi.

Hastanemiz Başhekimi Meltem NASS DUCE, Başhekim Yardımcılarımızdan Prof.Dr.Hakan AYTAN, Doç.Dr.Seyran BOZKURT BABUŞ, Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan DORUK, Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ahmet DAĞ, Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Gülden ERSÖZ ve Göğüs Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Erhan AYAN, Hemşirelik Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hacer ÇETİN, Mersin Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Koordinatörü Hemşire Gülümser LAĞAP, Hemşirelik Hizmetleri Koordinatör Yardımcıları Hemşire Müjde MORAN, Raziye ÇAVDAR ve  Sorumlu Hemşire Havva Doğan tarafından Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikasyon Programına Katılım sağlayan kursiyerlere belgeleri verildi.

Törenin sonunda toplu fotoğraf çekimi vardı. Yaklaşık 40 gün süren Yoğun Bakım hemşireliği Sertifikasyon Kursu, katılım belgesi töreninin ardından birlikte yenilen öğle yemeği ile sona erdi.

Yemek sonrası kurumlarına dönen hemşirelerin sınav sonuçları Sağlık Bakanlığına iletildi. Bakanlık, yapacağı kontrolün ardından hazırlayacağı sertifikaları kursiyerlerin kurumlarına gönderecek.

• 2019-01-23 10:31:38

Actual News