Zirvedeki Kadın Yöneticiler Üniversitemizde Buluştu

Üniversitemiz Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında; “Zirvedeki Kadın Yöneticiler’’ isimli panel düzenlendi.

8 Mart Cuma günü Üniversitemiz Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşehan Çakıcı, Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oya Korkmaz, Akbank Serbest Bölge Müdürü Berna Güncan, Akbank Mersin Şube Müdürü Gamze Kuz, Beymen Mağaza Müdürü Seda Üstün, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Panelin açılışında konuşan Üniversitemiz Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Asiye Uzel “Kadına yönelik şiddet ve kadına yönelik farkındalık yaratmak için her yıl etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerde bazen kadına yönelik şiddeti ele aldık, bazen kadın ve siyaset dedik, görünmeyen emek dedik. Bugün de, negatif olayların konuşulmasındansa, başarılı kadınları sizlerle buluşturmak istedik.’’ dedi.

Daha sonrasında, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşehan Çakıcı moderatörlüğündeki panele geçildi. Panelde, Prof. Dr. Ayşehan Çakıcı ve Doç. Dr. Oya Korkmaz Mersin’deki ‘’Başarılı Kadın Yöneticiler’’ adlı çalışmalarının sonuçlarını katılımcılarla paylaştı. Kadınların, iş dünyasında daha çok yer alması gerektiğini vurgulanırken, kadınlara imkan tanındığında hem toplum hem de şirketler açısından olumlu sonuçların ortaya çıkacağı vurgulandı.

Çok çalışmanın, kadınların önündeki engelleri kaldıracağına inandığını ifade eden Akbank Serbest Bölge Müdürü Berna Gürcan ise;  “2003 yılında başladığım Akbank kariyerimde, iş görüşmesi için mülakatta şunu öğrenmiştim. Gözlemleme, muakeme ve stratejik düşünce çok önemli. Tabii çok çalışmak ve olumlu bakış açısı bugünlere gelmemde çok önemli bir yere sahipti. Yaşanan zorluklar da var ama başarı istiyorsak bu zorluklarla başa çıkmak zorundayız. Tabii kadın yönetici olmanın empati duygularının gelişmesi açısından bir avantajı olsa da, aileme zaman ayırma konusunda bana dezavantaj yarattığını söylemek mümkün. Ancak, her şartta ve ne olursa olsun gelişimi sürdürmek ve çok çalışmak gerekiyor.’’ dedi.

Akbank Mersin Şube Müdürü Gamze Kuz da; ‘’2005 yılında kariyerime başladım. 4.5 sene müfettiş olarak çalıştım. Tabii zor bir süreçti ama kadınlar bu görevi yerine getiremez düşüncesini sildiğim için çok mutluyum. Kadınlar olarak hayatta çeşitli roller üstleniyoruz. Anne, abla, kardeş, eş. Tüm bunları fedakarlıklar olmadan sürdürmek ve işlerimizde başarılı olmak çok zor. Zorluk olmadan da hiçbir şey elde edilmiyor. Kadınlar olarak, iş hayatında başarılı olmak istiyorsak, diyebileceğim en önemli şey en güçlü halka olmamız gerektiği.’’ ifadelerini kullandı.

Beymen Mağaza Müdürü Seda Üstün ise; ‘’Üniversite eğitimim sürerken çalışma hayatının içerisine girdim. Enerji içeceği sektöründe çalıştım ve bu insani ilişkilerimin gelişmesi açısından çok faydalı olmuştu. Bundan sonraki bütün işlerimde de, insani ilişkilerin ön planda olduğu işleri tercih ettim. Farklı sektörlerde çalıştıktan sonra, bağlantılarınız  genişliyor ve iş teklifleri gelmeye başlıyor. Bu sırada Beymen’den teklif geldi ve bu firmaya dışarıdan giren ilk yönetici olmuştum. Ancak ben her zaman daha fazlasını istiyordum ve bunu da başardım. Daha sonrasında ise, Mersin’e dönmeye karara verdim ve şu anda Beymen mağazasının müdürü olarak 30 kişilik bir ekibi yönetiyorum.’’ şeklinde konuştu.

Panel, katılımcılara Üniversitemiz Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM) Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Asiye Uzel’in teşekkür belgelerini vermesi ile son buldu.

• 2019-03-09 13:22:22