Bir Değer Olarak İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından, İstiklâl Marşımızın 98. Yıldönümü etkinliği kapsamında, ‘’Bir Değer Olarak İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy’’ başlıklı konferans düzenlendi.

12 Mart Salı günü, Üniversitemiz Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Ulusoy’un konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Coral, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir, Üniversitemiz akademik ve idari personelleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tarihi iyi öğrenmek ve anlamak zorunda olduğumuzu belirten Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Ulusoy; ‘’Son zamanlardaki olaylara baktığımızda tarihten hep ders almamız gerektiğini görüyoruz. Şuur ve aidiyet duygusunun oluşmasında tarihi anlamak çok önemli. Tarih öyle bir anlatılır ki, ortak değerlerde bizi tutar. Ama bazen de insanları ayrıştırmak için de kullanılabilir. Onun için tarihi çok iyi bilirsek, ötekileştirme noktasında kendimizi kullandırtmayız ve bağımsızlığımıza sahip çıkmış oluruz.’’ dedi.

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif’in Türk Milleti ile özdeşleştiğini söyleyen Prof. Dr. Ulusoy; ‘’İstiklal Marşı’nı anlatırken Mehmet Akif’i, Mehmet Akif’i de anlatırken İstiklal Marşı’nı atlayamayız. Her ikisi de birbirine bağlıdır ve Türk Milleti ile özdeşleşmiştir. Bu nedenle, İstiklal Marşı, hepimizin ortak değeridir. Her ne sebeple olsun, İstiklal Marşı’na saygısızlık yapılamaz ve bunun adına da özgürlük diyemeyiz. Bunun için de tarih bilinci çok önemli.’’ ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Ersoy’un birlik beraberlik ve bağımsızlığımıza yaptığı vurgudan da bahseden Prof. Dr. Ulusoy; ‘’Mehmet Akif, her zaman uyanık olmamızı ve memleketimize ne pahasına olursa olsun sahip çıkmamız gerektiğini bizlere söyler. Bizler, toplum olarak ne kadar çok birlik ve beraberlik içerisinde yaşarsak, kimse bizi bölemez.  O yüzden, hepimiz ideoloji ve siyaset üstü düşünerek hareket etmeliyiz. Bağımsızlığın olmadığı yerde, hiçbir şeyin anlamı olamaz. Zaten İstiklal Marşı’nın da en önemli vurgusu işte bu bağımsızlığımızadır.’’ şeklinde konuştu.

Konferans, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Ünaldı Coral’ın, Prof. Dr. Kadir Ulusoy’a teşekkür plaketini takdim etmesi ile son buldu.

• 2019-03-12 15:31:14