“ Finansal Geleceğimi Bugünden Yönetiyorum: Tasarım Bütçe Planlama ” Semineri

Üniversitemiz Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Girişimcilik dersi kapsamında gerçekleştirilen “Finansal Geleceğimi Bugünden Yönetiyorum: Tasarım Bütçe Planlama” konulu seminer düzenlendi. 12 Mart Salı günü gerçekleştirilen seminerde öncelikle tüketici odaklı yaklaşımlardan bahsedilerek ardından bütçeleme konusuna değinildi.

Genç girişimcilerin tasarım odaklı düşünme yaklaşımını nasıl kullanabileceklerine dair Dr. Öğr. Üyesi Fatma İnce, sıradan ve rutin çözümlerden sıkılan tüketicilerin günlük ihtiyaçlarını giderirken bile farklı bir tat, farklı bir dokunuş ya da farklı bir deneyimin aradıklarını ifade etti.

Selçuk Üniversitesi Öğretim Elemanı ve SİFSADER (Fotoğraf Sanatı Derneği) Kurucu Başkanı F. İlker Gencer ise tasarım bütçe planlaması konusuna değinerek bireyden aileye ve ardından toplumdan ülke ekonomisine kadar makro ve mikro ölçekte tüm ekonomik birimleri ilgilendiren Finansal Okuryazarlık kavramının, günümüzde ekonomi politikalarında yer alacak kadar önemli hale geldiğini belirtti.

• 2019-03-12 15:34:03