Dokuma Sanatçıları Sergisi Ziyarete Açıldı

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü tarafından Prof. Günay Atalayer danışmanlığında, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü Öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Özge Usluca Erim,  Öğr. Gör. Handan Demir, Öğr. Gör. F. Yelda Gezicioğlu ve mezunumuz Mine Beşen Yalçın koordinatörlüğünde San Fransisco’da kadın hakları mücadelesi sırasında hayatını kaybeden kadınlara ithafen hazırlanan ‘’Dokuma Sanatçıları Sergisi’’ açıldı.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi alanında gerçekleşen sergi açılışına Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Ayşe Yüce, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Düzenlenen sergi hakkında konuşan Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Anasanat Dalı Dr. Öğr. Üyesi Özge Usluca Erim; ‘’Farklı üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümlerinin öğretim elemanları lisansüstü öğrencileri tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar günü için hazırladığımız ve 3 boyutlu ve 2 boyutlu çeşitli dokuma tasarımlarının mevcut olduğu bu sergide yaklaşık 20’ye yakın eser mevcut.’’ dedi.

İzleyicileri dokuma ile bir yolculuğa çıkarmayı amaçlayan Dokuma Sergisi, 12-18 Mart tarihleri arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

• 2019-03-14 07:28:39