Üniversitemiz Kariyer Merkezinden Vergi Bilinci Konferansı

Üniversitemiz Kariyer Merkezinin düzenlediği, moderatörlüğü Kariyer Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. İlhan Ege'nin yapmış olduğu “Vergi Bilinci ve Uygulamaları” konulu panel Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, Gelir İdaresi Grup Başkanı Fatih Baykal ve Üniversitemiz Maliye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Veli Kargı konuşmacı olarak katıldığı panelde Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Genel Sekreteri Ersin Gökgün, Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör ve Mersin Vergi Dairesi Grup Müdürü Bekir Yiğit, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz dinleyici olarak yer aldı.

Prof. Dr. Veli Kargı konuşmasında, verginin tanımı, tarihçesi ve vergi ilkeleri konularında bilgiler verdi.  Fatih Baykal ise, verginin önemi, amacı, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın teşkilat yapısı, bakanlıktaki meslekler, iş olanakları, sınavlar ve mülakatlar konularına değindiler. Ömer Faruk Tokgöz, yapmış olduğu konuşmada vergi bilinci ve uygulamalarında mali müşavirlik mesleğinin önemine vurgu yaparak, öğrencilerin mali müşavirlik mesleğine dair düşüncelerinde katkı sağladı.

Panel,  soru ve cevap kısmından sonra Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlhan Ege tarafından konuşmacılara teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.

• 2019-04-12 19:30:42