Dördüncü Tıp Fakültesi Bahar Toplantısı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı tarafından her yıl düzenlenen, “Bahar Toplantıları”nın dördüncüsü gerçekleştirildi.

6 Nisan Cumartesi günü, Üniversitemizin Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen “İntraoperatif Mekanik Ventilasyon” konu başlıklı toplantı, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurcan Doruk’un açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Doruk, bilimsel gelişmelerin karşılıklı tartışıldığı bu gibi toplantıların hekimlerin, hastalara yeni teknikleri kolaylıkla gerçekleştirebilme olanağı sağladığını ifade etti.

Daha sonrasında, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davud Yapıcı,  “Perioperatif Mekanik Ventilasyon Startejisi” başlıklı konuşması ile yeni gelişmeleri aktardı. Sunum sonunda anestezi hekimlerinin uygulamalarda karşılaştıkları güçlükler tartışıldı.

Toplantının ikinci bölümünde ise katılımcılar interaktif olarak hasta sunumlarının yapıldığı oturumlara katıldılar. Oturumlarda “Obez ve Gebe hasta” Prof. Dr. Şebnem Atıcı ve Dr Öğr. Üyesi Aslınur Sagün, “KOAH ve Astımlı hasta” ,Prof. Dr. Ali Aydın Altunkan ve Prof. Dr. Nurcan Doruk, “Pediyatrik hasta”, Prof. Dr. Handan Birbiçer ve Dr. Öğr. Üys. Levent Özdemir, “Ventilasyonda Akciğer Koruması”, Prof. Dr. Davud YAPICI ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Azizoğlu yönetiminde tartışıldı.

• 2019-04-11 13:33:45