Kırsal Yaşam ve Kırsal Peyzaj Sergisi Açıldı

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi ile TED Mersin Koleji Öğrencilerinin, Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi tarafından ilan edilen ve her yıl 18 Nisan’da kutlanan ‘Uluslararası Anıtlar ve Sitler Günü’ için hazırladığı ‘Kırsal Yaşam ve Kırsal Peyzaj Sergisi’ açıldı.

6 Mayıs Pazartesi günü Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Sergi Salonu’nda gerçekleşen açılışa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Giderek azalan ve kaybolan kırsal yaşam alanlarının belgelenmesi açısından çalışmaların çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı; ‘’Kent yaşayanları olarak, kırsal yaşamın uzağındayız. Her ne kadar özlemini duysak da kırsal yaşamın, kendine özgü avantajları ve dezavantajları var. Bu yaşam içerisinde, çoğu zaman yaşamı kolaylaştıracak ürünler, mekâna ilişkin gelişmeler zorunluluktan yerine getiriliyor. Bunların bir şekilde sergilenmesi, bizim gibi kentte yaşayanlar için çok önemli. Hem nüfus hem de kullanım anlamında kırsal kesim azalıyor, kültür yok oluyor. Dolayısıyla, bu çalışmanın belgeleme açısından da çok önemli olduğunu düşünüyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Bu sergi ile gençlerin kırsal kesime karşı olan farkındalıklarını arttırmayı amaçladıklarını belirten Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Uçar ise; ‘’Gençlerde kırsal alanlarla ilgili farkındalık oranını yükseltmek için bu sergiyi hazırladık. Serginin teması kırsal peyzaj alanlarıydı. Öğrencilerimiz bu çalışma sayesinde kırsal alanları belgelemiş de oldular. Bu önemli çünkü, kırsal alanlar hızla kayboluyor.’’ dedi.

100’ün üzerinde farklı eserin yer aldığı ‘Kırsal Yaşam ve Kırsal Peyzaj Sergisi’, 10 Mayıs Cuma gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

• 2019-05-07 22:31:35