Doğu Akdeniz'de Yeni Stratejik Dengeler ve Türkiye - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Etkin Rolü Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği işbirliği ile "Doğu Akdeniz'de Yeni Stratejik Dengeler ve Türkiye - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Etkin Rolü" başlıklı konferans düzenlendi.

23 Mayıs 2019 tarihinde Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi C Salonunda düzenlenen konferansa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Baş Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Sg. Kd. Alb. Oğuz Bavbek, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Mersin Şubesi Başkanı Bilge Tatver, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katılım sağladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türkiye için stratejik açıdan çok önemli olduğuna vurgu yaparak konuşmasına başlayan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Kıbrıs Türk Kültür Derneğine böyle bir toplantıya vesile oldukları için teşekkür etti. Prof. Dr. Yağcı, “Günümüzde Akdeniz'in en doğusunda bulunan Kıbrıs adası jeopolitik, siyasi, ekonomik anlamda Akdeniz'de nefes alma sahamızı etkileyen çok stratejik bir konuma sahip” dedi.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Mualla Yüceol ise etkinliğin önemi ile bilgi vererek enerji ve güvenlik bağlamında Kıbrıs'ın mevcut durumunu değerlendirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Öğr. Gör. Dr. Ahmet Zeki Bulunç konferansta son günlerde Doğu Akdeniz'de yaşanan  gelişmeler, Kıbrıs'ın jeopolitik ve stratejik önemi ve Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin güvenliği konularına değindi.

Konferans izleyicilerin sorularının konuşmacı Öğr. Gör. Dr. Ahmet Zeki Bulunç tarafından cevaplanmasının ardından  katılımcılara plaket ve teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

• 2019-05-24 15:13:00