Geleceğin Sanatçıları Uğurlandı

Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı 11 ortaokul, 2 lise ve 10 lisans öğrencisinin mezuniyetlerini kutladı.

Nevit Kodallı Konser Salonu’nda yapılan törene; Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Taşkıner Ketenci, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

17 Haziran Pazartesi günü yapılan tören, mezun olan öğrencilerin yerlerini almalarının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Konservatuvar öğrencileri yıl içerisinde çalıştıkları eserleri icra etti.

Törende konuşma yapan Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Ketenci, “Konservatuvarımızın bu yıl 21’inci mezuniyet törenini kutluyoruz. İlk mezunumuzu 1998 yılında verdik. O günden bu tarafa 21 yıldır Konservatuvarımızın verdiği mezunların ülkemize çok büyük katkılar sağladığını görüyorum. Bugün buradan bir kıvılcım olarak gönderdiğimiz bu çocukların, vakti zamanı geldiğinde alevler olarak bu ülkemize hizmet edeceklerine olan inancım tamdır.” dedi. Prof. Dr. Ketenci, öğrencileri, öğretim elemanlarını ve aileleri ayrı ayrı kutlayarak gelecek yaşamlarında başarılar diledi.

Prof. Dr. Ketenci’nin konuşmasının ardından, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye girerek Üniversitemizin adını gururla duyuran öğrencilere ve danışmanlıklarını yapan öğretim elemanlarına teşekkür belgesi verildi.

Devlet Konservatuvarı lisans derecesinden mezun olan okul birincisi Aleksandra Nadin Bolşen, ikincisi Kayahan Karaca, üçüncüsü ise Mahmut Uğur Nas oldu. Mezunlara temsili diplomaları Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Betül Yarar tarafından takdim edildi.

Tören, mezun olan ortaokul, lise ve lisans derecelerinden toplam 23 öğrencinin temsili diplomalarını alması ve keplerini havaya atması ile sona erdi.

• 2019-06-19 13:43:14